Ha Szlovákia a magyar utat választja, Brüsszel bosszút áll

2024. február 26. 16:52

Nagy a valószínűsége, hogy Szlovákia meghátrál.

2024. február 26. 16:52
FICO, Robert
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„A tavaly szeptember végi parlamenti választások kampányában Robert Fico, a voksoláson győztes Smer párt vezetője, volt és jelenlegi miniszterelnök, nem győzte hangsúlyozni, hogy számára mennyire szimpatikus a magyar példa. A szimpátia lendülete még a kormányalakítás után is kitartott egy ideig, de egyre vesztett erejéből.

Az Európai Unióban történt különböző szintű és témájú szavazásokkor Magyarország rendre egyedül maradt. Ez történt a migránskvóta, az Ukrajnának szánt támogatások ügyében is. Szlovákia együtt »úszott« az uniós fősodorral.

Amikor még Fico a »kispadról«, mint ellenzéki politikus nézte a magyar nemzeti politika okozta népszerűséget, a zsinórban négyszer megszerzett kétharmados parlamenti többséget, talán nem is számolt azzal, hogy ez minden, csak nem az az olcsó népszerűség, amelyre a legtöbb közszereplő vágyik. Vagyis, ebben a »műfajban« nem lehet kockázatmentes befektetéssel népszerűségre szert tenni. Aki ilyesmire vágyik, az jobb, ha hozzá sem kezd a magyar modell másolásához.

Ha egy politikus ebbe jól belegondol, akkor arra is rá kell jönnie, hogy a konzervatív, keresztény, jobboldali, a nemzetállami alapokon nyugvó politika ellenzői a legkisebb kompromisszumra sem hajlandóak. Arra nincs szándék, hogy a föderalista, globalista Brüsszel hagyná, hogy az általa a balliberális ideológiával »olajozott« gépezetbe akár csak a legkisebb porszem is bekerüljön. Tehát, aki mégis belevág a nemzetállam eszméjének megvalósításába, az adja ki a jelmondatot: Harcra fel!”

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2024. február 27. 08:03
Tommaso 2024. február 27. 00:10 Fletó! Értem én, hogy szeretnéd Orbánt elzavarni, de ahhoz válassz jobb nicknevet!
Tommaso
2024. február 27. 00:10
Orban egyre jobban elszigetelodik. De sajnos magaval rantja az orszagot is. Magyarok, ebreszto!!! Kergessetek mar el ezt a nemzetarulo getzyt!
Tommaso
2024. február 27. 00:06
Hogy eurojuk van, ez CSAK ELONY. Lasd a brutalis orbani inflacional joval kisebb szlovakot.
uranvaros
2024. február 26. 20:29
A végén van a lényeg. Az igazsághoz tartozik, hogy Szlovákia mozgástere lényegesen kisebb, mint Magyarországé. Északi szomszédunknál az euró a törvényes fizetőeszköz, ez viszont jelentős kiszolgáltatottságot jelent az Európai Központi Bank (EKB) felé. Az euró feletti rendelkezés joga ugyanis az EKB kezében van. És emlékezzünk csak, mi történt Silvio Berlusconival 2011-ben. Mivel az olasz miniszterelnök nem volt kompatibilis az EU globalista rendszerével, az EBK nem adott hitelt Rómának. Sőt, azt is megakadályozta, hogy más bankok nyújtsanak pénzügyi támogatást Olaszországnak. Ez azt jelentette, hogy Olaszország csőd közeli helyzetbe került, akkor már csak három hónapra való tartalék volt a kincstárban. Berlusconi nem tehetett mást, lemondott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!