Kaszparov: Navalnij halála miatt nemcsak az oroszok szégyellhetik magukat, hanem a Nyugat is

2024. február 20. 08:57

A legendás sakkozó Orbán Viktort is igyekezett megemlíteni. Úgy véli, meg kell szégyeníteni a magyar miniszterelnököt.

2024. február 20. 08:57

A volt sakkvilágbajnok Garri Kaszparov a Wall Street Journalban arról ír, hogy Alekszej Navalnij ma is élhetne, ha honfitársai ugyanolyan bátrak lettek volna, mint pár éve az ukránok, akik az utcára vonultak, hogy kivívják szabadságukat. Hozzátette: szerinte itt a diktatúra gyilkolt és ez pont olyan gyalázatos, mintha az orosz elnök személyesen húzta volna meg a ravaszt. 

Kaszparov úgy véli, Navalnijt cserben hagyta az orosz társadalom, de a Nyugat is, mert közönyösek voltak. Bezzeg az ukránok

az életüket kockáztatták, hogy felszabaduljanak, írja. Szerinte a nyugati politikusok csak beszélnek cselekvés nélkül.

Leszögezi: Biden elbújhat a republikánusok mögé, ám a Fehér Háznak nincs szüksége a Kongresszus jóváhagyására, ha például vadászgépeket szeretne szállítani Kijevnek.

Fekete-fehér hangszerelésű cikkében Kaszparov hangsúlyozza: 

itt az alkalom, hogy „megszégyenítsük a Putyin oldalán állókat Orbántól és Trumptól kezdve, Tucker Carlsonon át Elon Muskig.”

Aztán újra felszólít a további harcokra: ha Biden valóban súlyos csapást akar mérni a Kreml gyilkosaira, akkor csak az ukránok kezébe kell adnia a megfelelő fegyvereket, írja.

A toposzokat is elismétli a sakkozó: szerinte Moszkva most még inkább felbátorodik

 és nagyobb lesz a kockázat Ukrajna, a balti államok és Lengyelország számára.

Nyitókép: Eric PIERMONT / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2024. február 23. 14:36 Szerkesztve
Sakkban jó voltál de a politikához hülye vagy. Távol álljon tőlem h a Nyugatot védjem de ők mindent megtettek érte amit lehet. Navalnij egyéni tragédiája. A libeálfasiszta sajtó még megpróbál pár bőrt lehúzni N hullájáról, némi haszonért.
survivor
2024. február 22. 09:34
Hápersze Garri ! A RUS megtámadja a SOKKAL erősebb NATOt. Na náci !
survivor
2024. február 22. 09:31
Nade Garri ! Musk zsidó ovodába járt....
lajajakab11
2024. február 21. 12:42
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!