Kellemetlen: a német haditengerészet majdnem lelőtt egy amerikai drónt

2024. február 28. 22:24

Csak a rakéták meghibásodása mentette meg a repülőeszközt.

2024. február 28. 22:24

Egy német haditengerészeti fregatt, amelyet kereskedelmi hajók védelmére küldtek a Vörös-tengerre, tévedésből majdnem lelőtt egy amerikai drónt – írta a Deutsche Welle. A német védelmi minisztérium megerősítette, hogy hétfőn „egy szövetséges országot” érintő drónincidens történt.

Boris Pistorius védelmi miniszter elmondta, hogy a „Hessen” nevű fregatt, amely a hétvégén érkezett a térségbe egy uniós misszió részeként, amelynek célja a nemzetközi hajózás védelme a jemeni lázadók támadásaival szemben, tüzet nyitott, miután az ismeretlen drón azonosítására tett erőfeszítések „sikertelenek voltak”.

Michael Stempfle, a minisztérium szóvivője elmondta: „az ügy akkor oldódott meg, amikor kiderült, hogy nem ellenséges drónról van szó, ami csak utólag vált világossá”.

A Der Spiegel szerint 

szerencsére a drónra kilőtt mindkét rakéta meghibásodott és célt tévesztett”.

A lap szerint a szóban forgó drón egy amerikai „Reaper” típusú drón volt.

A Hessen, amelynek legénységét 240 német katona és tengerész alkotja, szerdán „több szerencsével járt”, amikor két húszi drónt lőtt sikerült lelőnie – írta a portál. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­á­r­­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
karakter-2
2024. február 29. 08:38
Amerika Európa ellensége, jogos lenne, hogy lelövik a drónjaikat. A meghibásodás viszont tényleg kellemetlen.
Ödenburger
2024. február 29. 06:15
Szóval az amerikai drónnál célt tévesztettek a rakéták, a két huszi ellen meg jók voltak. Elektronikai hadviselés?
ördöngös pepecselés
2024. február 29. 06:14
az átmeneti állapot mindig veszélyes. Vagy talál. vagy nem. De ha még kicsit rohad Németország akkor csütörtököt mond és kész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!