Magyar elemző: megalázó Canossa-járás lenne, ha a svéd kormányfő Budapestre utazna

2024. február 20. 10:44

Kocsis Máté bejelentését követően különösen érdekes Hegedűs Dániel véleménye, hiszen hétfőn még azt írta: kizárólag a nyomásgyakorlással lehet sarokba szorítani Orbán Viktort, máskülönben kilátástalan Svédország NATO-csatlakozása.

2024. február 20. 10:44
KRISTERSSON, Ulf

Novák Katalin köztársasági elnök lemondásának fényében kilátástalannak tűnik Svédország NATO-csatlakozásának gyors ratifikálása Magyarország részéről – írta az Euractivon hétfőn megjelent publicisztikájában Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund vezető munkatársa. A cikk megjelenését követően néhány órával Kocsis Máté bejelentette, a Fidesz-frakció támogatja a svédek csatlakozását, vélhetően jövő hétfőn szavaz róla az Országgyűlés.

Hegedűs Dániel szerint „ügyes diplomáciával", a transzatlanti partnerek nyomásgyakorlásával sarokba lehet szorítani Orbán Viktort, míg a svéd miniszterelnök számára egy megalázó Canossa-járás lenne, ha Magyarországra látogatna, mert ez csak a magyar kormányfőt erősítené.

Az elemző azt javasolta, hogy más országok egy semleges helyszínen szervezzenek találkozót a két miniszterelnöknek, és szerinte Emmanuel Macron francia elnök lenne az ideális szervező.

Ulf Kristersson hétfőn Varsóban kijelentette, alig várja, hogy Budapestre utazhasson.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekstromer

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. február 20. 20:41
h.d. a SZAGÉRTŐ.
tetx
2024. február 20. 19:11
Már hétfőn meg lett állapítva, hogy ez a hegedűs segghülye. Egy nap eltelt, gondolom az állapota nem javult.
paracelsus-2
2024. február 20. 18:22
Még egy ellenzéki "szakértő", egy igazi balfasz.
luisbathhelena
2024. február 20. 16:19
Érdekes, minden ideológiai önérzetet félredobnak némi zsíros koncért :)) Hegedűs Dániel rajta tartja ujjait a svéd.magyar kapcsolatok ütőerén :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!