Németország döntött: nyomást akar gyakorolni Magyarországra

2024. február 07. 08:40

Az egyik magas rangú német tisztviselő szerint az uniós államok közötti baráti magatartás kérdése, hogy Svédország nagyon gyorsan csatlakozzon a NATO-hoz.

2024. február 07. 08:40

Németország nyomást akar gyakorolni Magyarországra, hogy gyorsítsa fel Svédország NATO-tagsági kérelmének jóváhagyását – írta meg a Politico.

Úgy gondoljuk, hogy most már a szövetség iránti lojalitás és általában az uniós államok közötti baráti magatartás kérdése, hogy ennek nagyon gyorsan meg kell történnie

– mondta a lapnak egy magas rangú német tisztviselő Berlinben. A cikk alapján az nem került szóba a beszélgetésen, hogy más témában vajon megvan-e „az uniós államok közötti baráti magatartás”, például akkor, amikor egyes politikusok megpróbálták elvenni Magyarország szavazati jogát.

Ami a svédek ügyét illeti, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandinernek elmondta, Magyarországnak legitim kifogásai vannak, amelyeket diplomáciai úton kell rendezni, Kocsis Máté frakcióvezető pedig hangsúlyozta, ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor elfogadják Orbán Viktor meghívását és találkozik a két miniszterelnök, ahogyan korábban Törökország meghívását is elfogadták a döntés előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/DPA/Christoph Soeder

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
southwind-2
2024. február 08. 20:21
nagyon egy jószág ez a kocsismálé, jobb lenne ha visszafogná magát a szerepléstől, irritáló
bsztcs
2024. február 07. 19:17
Gyakoroljanak nyomäst az ursulän. 😁😁😁😁
Zjzj
2024. február 07. 15:13
Csak a penzcsapot kell elzarni es visszatelepiteni az autogyarakat es azonnal lesz egy kormanyvaltas;)
gyaloggos
2024. február 07. 14:51
Hohohokam! " Ezen eljárások során Svédország rendszeresen a velünk szemben folytatott eljárások támogatójaként lépett fel" 1. / AZ EU nem a NATO! 2./ VALAMENNYI EU -s tagállam, melyik a NATO -nak is tagja, támogatta a MAGYARORSZÁGGAL szembeni eljárásokat! MOST akkor ÜZENJÜNK hadat A NATO -nak? OSTOBA, GYERMETEG MÉLTATLAN az ÜGY KOMOLYSÁGÁHOZ! KIFOGÁSOK,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!