Tűzharcot jelentettek az örmény-azeri határról, többen meghaltak

2024. február 13. 09:04

Jereván keddi közlése szerint az azeriek két örmény katonát lőttek le Örményország déli, Azerbajdzsánnal határos Szjunik régiójában.

2024. február 13. 09:04
Border clashes between Azerbaijan, Armenia continue

Tűzharc tört ki örmény és azeri katonák között, Jereván keddi közlése szerint az azeriek két örmény katonát lőttek le Örményország déli, Azerbajdzsánnal határos Szjunik régiójában.

Az örmény védelmi tárca közleménye szerint az azeri katonák a Nerkin Hand településnél állomásozó örmény egységekre nyitottak tüzet, és több sebesültről is tudni. Az azeri védelmi minisztérium az örmény felet vádolta azzal, hogy hétfő este tüzet nyitott a határ azeri oldalán lévő Koxanebi felé. Jereván a bakui állításokat tagadta.

Az incidensre nem sokkal Ilham Aliyev azeri államfő újraválasztása után került sor. Aliyev a voksok 92,12 százalékát kapta, miután Azerbajdzsán tavaly szeptemberben egynapos villámháborúval elfoglalta az akkor még többségében örmények lakta, hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó, szakadár Hegyi-Karabah térségét.

(MTI)

Nyitókép: Onur Coban / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 20. 06:00
Jelenleg van itt az ideje a konfliktusok rendezésének. Nem is értem, hogy Kína mire vár. :-)
remi
2024. február 13. 12:11
Olyan, hogy Örményország már nem sokáig lesz a térképeken. Legalábbis ha ezt a shorthos gheorghoz direktbe bekötött pasinjánt záros határidőn belül nem zavarják el. De ennek semmi jele, szal Örményország volt nincs. Nem mintha érdekelne amúgy.
Theorba
2024. február 13. 11:54
Nincs itt kérem semmi látnivaló. Ovi majd ismát gratulál Alijevnek.
Obsitos Technikus
2024. február 13. 10:29
Na ezt a térképet is Petőfi költötte a János vitézben. Koxanebi a Szjunik régiótól több tucat kilométerre van, messze a határtól. Viszont délen van két olyan út is a határ mentén, ami örmény falvakat köt össze, de a terep miatt több helyen átlóg azeri területre. Itt szalagkorlátok között vezet, és figyelmeztető táblák vannak kitéve. Nyilván az örmény harcosok "eltévedtek" kicsit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!