A francia katonáknak mindig lesz hely a koporsók között – kőkemény üzenetet küldtek az oroszok Macronnak

2024. március 20. 13:06

A RIA publicistája alaposan kiosztotta a franciákat.

2024. március 20. 13:06

Nyitókép: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kétezer francia katonát készülnek Ukrajnába küldeni – közölte Szergej Nariskin, az SVR vezetője. Párizs természetesen tagadja ezt az információt, de magának Emmanuel Macronnak a közelmúltbeli nyilatkozatai után ez az üzenet nem tűnik váratlannak – írta a ria.ru.

A lap publicistája arról írt, hogy „az elmúlt hetekben az V. Köztársaság elnökének sok minden sikerült. Például tűzszünetre szólított fel Oroszországgal az olimpia idejére, anélkül, hogy elmondta volna, mit fog Kijev ez idő alatt csinálni, vagy hogy Oroszországnak mint államnak mi köze van a közelgő játékokhoz”.

Ezt is ajánljuk a témában

Majd azzal folytatta, hogy „ugyanakkor Macron nem felejti el, hogy 

a Nyugat legfőbb telefonközpontosának számít, és megígéri, hogy felveszi a telefont, ha a Kremlből hívják. 

Az azonban, hogy Vlagyimir Putyin miért keresi a kapcsolatot francia kollégájával, nyitott kérdés”.

A szerző megjegyezte, „végül Macronnak volt ideje megígérni, hogy francia csapatokat küld Ukrajnába, ha orosz áttörés fenyeget Odessza vagy Kijev felé”.

A francia katonák nem lesznek képesek radikálisan befolyásolni az eseményeket

Megjegyezte, 

a francia katonák Dnyeperbe küldésének valójában két dimenziója van: katonai és politikai. 

„Jó okunk van kételkedni abban, hogy bárki is látni fogja őket a fronton, de ha ott is lesznek, nem lesznek képesek radikálisan befolyásolni az események menetét. Először is, a frontvonalon így is volt elég nyugati »nyaraló«, és már most ezres nagyságrendű azoknak a száma, akik nem térnek vissza a nyaralásból. 

„A helyzet megváltoztatásához Ukrajnának félmillió mozgósított katonára van szüksége, nem pedig négy motorizált lövészzászlóaljra” – hívta fel a figyelmet.

„Másodszor, ha az ukrán gyalogság és francia harcostársaik minőségéről beszélünk, nagy kérdés, hogy ki a jobb: Tarasz, akinek sikerült túlélnie Rabotinónál vagy Avdejevkánál, vagy Jean-Pierres, aki tavaly a gyakorlótéren felkészítette őket egy soha el nem kezdődött »hálózatközpontú háborúra«” – fűzte hozzá.

„Ha megjelennek a franciák, kemény válasz várható”

Végül a RIA újságírója azt is kijelentette, hogy 

rendkívül kemény válasz várható, ha francia zászló alatt jelennek meg csapatok Ukrajnában.

Annál is inkább, mert Párizs rossz példája ragályossá válhat. A jó hír az, hogy a Kijev által ellenőrzött területen alig van olyan hely, amely ne lenne elérhető az orosz rakéták számára”.
„A francia katonáknak mindig lesz helyük a leendő orosz területek mezőin »a számukra nem idegen koporsók között«” – áll a véleménycikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laki62
2024. március 21. 08:35
SZERETNÉM KÖZÖLNI, HOGY SZEX MEGJEGYZÉSÉKET NE ENGEDJENEK MEGJELENITENI.-BUNKÓSÁGNAK VÉLEM EGY KURVA CSINÁL ILYET.-EZ ITT A POLITIKA !! SZINTERE. !! MEGJEGYZEM- HOGY MAKRON AMIT AKAR, AZT NEM AKARJA FRANCIA ORSZÁG ÉRTELMES LAKOSSÁGA. MAKRONT KIKELL LÖNI EGY PUCCSAL. SEM A FRANCIÁKNAK, SE A NÁTÓNAK SEMMI KÖZE AZ UKRÁN ÉS OROSZHÁBORÚHOZ, A LENYGYELEKRÖL NEM IS BESZÉLVE .-KUSSOLJANAK. NEM ÉRTEM ZELENSZKIT MIÉRT NEM LÖTTÉK MÉG KI A NÁCI HEDSEREG TÁBORNOKAIVAL EGGYÜTT. ?
Krupp Skya
2024. március 20. 22:08
Ha nem lesz olimpia Fekete Gyökérnek vissza kell adni a pénzt amit az olimpia miatt kaptak a franciáktól, vagy megtarthatják?
Tboyka
2024. március 20. 18:24
Azt hiszem ha Macron még kicsit keménykedik, akkor a párizsi olimpiának is búcsút mondhat. Mivel normális ország nem küldi oda a sportolóit, mert nincs biztosítva a teljes biztonságuk.
SzkeptiKUSS
2024. március 20. 16:30
Leszámítva, hogy alapból hibbant ötlet belépni a háborúba, még tetézte is. Az oroszok kiemelten fognak vadászni rájuk. Presztízsből is. Ez nem egy afrikai helyszín, ez orosz érzelmű lakossággal is megtűzdelt ország, akik közül sokan el fogják fosni, hogy láttak francia katonákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!