Dicséret Svájcból: Orbán mesterfogása Sulyok megválasztása, jól mutatja, hogy a jogállamiságnak óriási jelentősége van Magyarországon

2024. március 04. 08:38

A svájci lap hangsúlyozta, hogy Sulyok Tamás nem csak kiválóan beszél németül, hanem a német nyelvű országok barátjának is számít.

2024. március 04. 08:38

A svájci Die Weltwoche „Orbán Viktor mesterfogása” című cikkében számolt be Sulyok Tamás, a régóta hivatalban lévő alkotmánybíró, Magyarország elnökévé választásáról. A lap megjegyzi, hogy az alkotmánybíró megválasztása 

annak a jele, hogy a jogállamiságnak óriási jelentősége van az országban.

Azt is hangsúlyozták, hogy Sulyok nem csak kiválóan beszél németül, de a német nyelvű országok barátjának is számít, hiszen a jogrendszer kulcspozícióiban szoros kapcsolatokat épített ki Németországgal, Ausztriával és Svájccal és személyes kötődése van a német kultúrához, valamint

mindig arra törekedett, hogy a jogállamiság területén fenntartsa az európai párbeszédet.

Saját nyilatkozata szerint az újonnan megválasztott jelölt határozottan hisz az európai párbeszédben, de ez semmiképpen sem jelentheti saját nemzeti értékeinek feladását.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 09. 12:11
Bástya et.meg a jogállamiság…. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KBA98
2024. március 04. 17:28
No szemetek, ezt kapjátok ki! - főleg az árnyékszéken!
Pelso j.
2024. március 04. 17:01
"mindig arra törekedett, hogy a jogállamiság területén fenntartsa az európai párbeszédet." hahaha, konkrétan mik voltak ezek a törekvések?
tictac
2024. március 04. 15:11
Ejnye Tóni, hát csak ilyet sikerült!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!