Földbe állt Macron népszerűsége

2024. március 17. 12:49

A franciáknak nem teszik az elnök háborús retorikája.

2024. március 17. 12:49

Nyitókép: JULIEN DE ROSA / AFP

Elégedetlenek a franciák Emmanuel Macron utóbbi hetekben tett kijelentéseivel – írta a Le Figaro

Az Ifop által készített legfrissebb felmérés szerint Gabriel Attal miniszterelnökkel mindössze két hónappal kinevezését követően már a franciák 55 százaléka elégedetlen, szemben a februári 52 százalékkal, és mindössze 45 százaléka elégedett a kormányfővel.

Emmanuel Macronnal a franciák mindössze 28 százaléka van megelégedve. 

„Az elnökkel szembeni nagyon erős elégedetlenség elsősorban Ukrajnával és a nyugati csapatok bevetésének kérdésével kapcsolatos”

– magyarázta az AFP-nek Frédéric Dabi, az Ifop igazgatója.

Emlékeztetett, amikor 2013-ban az akkori elnök Francois Hollande egy szíriai katonai beavatkozást fontolgatott, 10 százalékkal csökkent a népszerűsége.

Egy másik, Ipsos-felmérés is azt jelezte, hogy csökken az elnök népszerűsége. Macronról a franciák mindössze 29 százaléka van pozitív véleménnyel, míg 67 százalékuk negatívan ítéli meg az államfőt.

A legjobb megítélése a lehetséges 2027-es elnökjelöltek közül Édouard Philippe-nek van, akivel a franciák 36 százaléka elégedett, őt követi Marine Le Pen 34 százalékkal, valamint Jordan Bardella 33 százalékkal.

A jobboldali Le Pen és Bardellát jócskán lemaradva követi a baloldal vezető alakja Jean-Luc Mélenchon mindössze 18 százalékkal.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­n­a­­k­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Palatin
2024. március 18. 11:16
Macront, - ezt az örült háborús uszítót -, úgy lehetne megállítani, ahogy ö nem is gondolná. Egész egyszerüen MEG KELL PUCCSOLNI AZ OLIMPIÁT, NEM KELL ODAUTAZNI EGYETLEN ORSZÀG SPORTOLÓINAK SEM. Ez neki akkora pofára esés lenne, hogy magába zuhanna. NE HAGYJUK, HOGY EZ AZ FENEVAD EURÒPÀT A ROMLÀSBA DÖNTSE!
pipa89
2024. március 17. 21:00
Ennyit a Rothschildok kakukkfiókájáról!
elfújta az ellenszél
2024. március 17. 20:05
IV. Napóleon sereg nélkül
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!