Óriási csapást mértek az ukrán drónok orosz olajfinomítókra

2024. március 13. 22:13

A dróntámadás tüzet okozott Oroszország hetedik legnagyobb olajfinomítójában.

2024. március 13. 22:13

Nyitókép: X

***

Ukrajna szerdán dróntámadások során orosz olajfinomítókra mért csapást, tüzet okozva a Rosznyeft legnagyobb olajfinomítójában, az utóbbi hónapok egyik legsúlyosabb támadásaként az orosz energiaszektor ellen – írta meg a Reuters. Az erről készült felvétel a lap cikkében megtalálható. 

Az olajárak 2%-kal emelkedtek, részben az ellátási zavarok miatti aggodalmak miatt a támadásokat követően, amelyekről Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy országa elnökválasztásának megzavarására tett kísérletek voltak.

Kijev az elmúlt hónapokban fokozta az orosz finomítók és energetikai létesítmények elleni támadásokat.

Egy nappal a Lukoil finomítójának súlyos megrongálása után ukrán dróntámadások értek finomítókat Rosztov és Rjazan régiókban, 

közölték orosz tisztviselők.

A Moszkvától 180 km-re fekvő Rjazanyban dróntámadás okozott tüzet a Rosznyeft, Oroszország hetedik legnagyobb olajfinomítójában, és az első jelentések szerint sérültek is vannak, mondta Pavel Malkov kormányzó. Később azt mondta, hogy a tüzet eloltották. Két, a helyzetet ismerő forrás a Reutersnek elmondta, hogy a finomító két elsődleges olajfinomító egységét kénytelen volt leállítani. 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­á­­r­n­­­a­k­­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
ProletarFC
2024. március 16. 17:24
Olajszőkítőkre mértek dróncsapást az oroszok.
lauderstenonis-2
2024. március 14. 11:09
Azért az elég sokat elmond az orosz képességekről, hogy az ukránok simán csapást tudtak mérni az ukrán-orosz határól kb. 500 km-re lévő célpontra.
zolka50-52
2024. március 14. 10:25
Ez jó régi fotó lehet. Rosztov környékén nincs hó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!