Orosz külügyi szóvivő: Csak Ukrajna nem ítélte el a civilek legyilkolását

2024. március 27. 19:05

Megkérdőjelezte az észt külügyminiszter épeszűségét is, mert legutóbbi kijelentései szerinte kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy minden rendben van-e a fejével.

2024. március 27. 19:05
null

Nyitókép: Olga MALTSEVA / AFP

A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.

Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A nyugatiak is bekapcsolódtak a világméretű kórusba. Egyetlen ország kivételével. Bolygónkon egyetlen ország ment az ellenkező irányba. Nem biztos, hogy országról és államról kell beszélnünk. Beszéljünk inkább a kijevi rezsimről”

– mondta.

A szóvivő állásfoglalása szerint a közösségi média ukrán szegmensében cinikus és kárörvendő kommentek jelentek meg, de az amerikai platformok nem törölték őket.

Az észt külügy is megkapta a magáét

Zaharova válaszolt a litván és észt külügyminiszternek a terrortámadásra adott reagálására is. A litván Gabrielius Landsbergis közvetlenül a tragédia után arról írt a közösségi oldalán, hogy a történtek után sem szabad elveszíteni a fókuszból Oroszországot, Vilnius pedig csak szombat délben fejezte ki részvétét a terror minden áldozatának, de akkor sem tett említést a pénteki krasznogorszki mészárlásról. Az észt Margus Tsahkna a történteket azzal hozta összefüggésbe, hogy az orosz vezetés szomszédos országok meghódítására törekszik, és Tallinn is csak szombaton adott hangot a terror elfogadhatatlanságának.

„Ön nem a fókuszt nem akarja elveszíteni, ön a célpontot nem akarja elveszíteni. Ez igen, de akkor így is kell beszélni” – mondta Zaharova Landsbergis nyilatkozatáról, amely szerinte minden határt átlépett.

„Eddig sem voltak különösebb illúzióink azzal kapcsolatban, hogy az észt külügyminiszter híján van a józan észnek és a lelkiismeretnek, de a legutóbbi kijelentései kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire épeszű, és minden rendben van-e a fejével” 

– nyilatkozott Zaharova.

Úgy vélekedett, hogy az „amerikai szatelliták” részvétnyilvánító nyilatkozatai csak „washingtoni legyintés” után hangzottak el. Álláspontja szerint a nyugati országok által március elején közzétett figyelmeztetések a terrortámadások veszélyéről azt mutatják, hogy hírszerző szolgálataiknak voltak bizonyos információik a lehetséges terrortámadásokról.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 27. 22:18
Orosz külügyi szóvivő: Csak Ukrajna nem ítélte el a civilek legyilkolását --- hogy tehette volna, ha ő küldtte a végrehajtókat.... Azt mégsem írhatta meg, hogy bocsánat amiért elrendeltem fizette, vagy egérutat biztosítottam a gyilkosaimnak.. Akkor félbe kellett volna hagyni az örömünnepüket afelett, hogy hány orosszal lett kevesebb... (ukrániság = hányinger)
Lajoss
2024. március 27. 21:00
Putler napi szinten gyilkolja az ártatlan civileket. Miről beszéltek?! 🤮
II.baljoska61
2024. március 27. 20:54
Tehát igazak az állítások. Ugyanígy megkérdőjelezték azok épelméjűségét is, akik a várható orosz invázióra figyelmeztettek.
950BD1
2024. március 27. 20:28
Nagy eséllyel az összes ország így tenne ha éppen orosz katonai megszállás alatt lenne... ezt az apróságot elfelejtik hozzátenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!