Putyin tisztogatásba kezdett az orosz hadseregen belül

2024. március 10. 22:39

Túl sok volt a veszteség, így új ember lett a haditengerészet megbízott főparancsnoka.

2024. március 10. 22:39
null

A nyitóképen Jevmenov szerepel Putyinnal. Fotó: Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

Vasárnap délután a szentpétervári magánhírszolgálat lapja, a Fontanka számolt be róla, hogy új ember kerülhet az orosz haditengerészet élére Alekszandr Mojszejev személyében. A 61 éves Mojszejev eddig az Északi Flotta parancsnoka, kinevezése pedig napokon belül megtörténhet. 

Egyelőre a Kreml nem erősítette meg a kinevezést, azonban a Fontankának több forrás is azt állította, hogy Mojszejevet szánják a kulcspozícióba. A lapnak a haditengerészet sajtóosztálya azt írta, a témában keressék a védelmi minisztériumot, az azonban nem reagált nekik. 

Mindenesetre a védelmi tárca honlapján az áll, hogy még mindig a 2019 májusában kinevezett Nyikolaj Jevmenov admirális van a haditengerészet élén. Jevmenov körül azután fogyhatott el a levegő, hogy az utóbbi hetekben több érzékeny veszteséget is elszenvedett az orosz haditengerészet, bár a mai napig nem erősítették meg az oroszok, de az ukránok sikeresen kilőtték a Szergej Kotov hadihajót.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 


 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 12. 01:49
Ezt a haborut az ORBANTAMOGATTA Putyin kezdte. A NATO ugyan terjeszkedik, de.. 1., Az uj tagok onkent es a ruszkiktol valo jogos felelmuk okan csatlakoznak. 2., a NATO SOHA nem tamadta, s nem tamadja meg Oroszo.-ot
Tommaso
2024. március 12. 01:42
a KREML-t kellene megtisztitani a haborukirobbanto, teruletrablo, mukodesukkel az egesz vilagnak csak bajt okozo politikusoktol!
trash5
2024. március 11. 11:12
@B_kanya: Ezt a háborút a sztálinista putler kezdte, és a bűzös fideszkomcsi fajtád mindent megtesz a háborús bűnös putler és az orosz agresszor háborújának segítéséért. Orbán geci talicskával tolja oroszországba a magyarok pénzét világrekorder drága gázért, aknamunkával gyengíti a demokratikus világot, akik naívan bevették a magyarokat a nyerő csapatba. A tetves fideszkomcsi fajtád itt örvendezik minden alkalommmal amikor a megszálló orosz hadsereg előrenyomul száz métert. Hullahegyek árán. Az orosz patkányok, a fajtád, azért utazott Ukrajnába, hogy ukránokat öljön. Dönthet máshogy is. De így döntött. Minden egyes Ukrajnába utazott gyilkoló orosz patkány halála azt jelenti, hogy eggyel több ukrán marad életben. Ezért igen, minden egyes patkány döglődésének örülök. És szerencsére döglenek is mint a legyek. De sok patkány van, a civilizált világ döntésére van szükség, és csak arra, hogy megállítsák a mocskos fajtád. Csak akkor takarodtok haza, ha tízezrével hullanak az orosz gyilkosok.
Szutykok
2024. március 11. 11:09
Ez a magyargyűlülő pedofil oláhcigany bűnöző közel egymilliárd forintot kapott a magyarok adójából kastélyfelújításra! Donáth Anna rendőri védelmet kér a bicskei áldozatnak, Ungár Péter feljelenti K. Endrét A bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettese még most, a kegyelme és az azt övező botrány után is tisztára akarja mosdatni magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!