Reagált a Fidesz arra, hogy Brüsszel Kijev mellé állt és hátat fordított az európai gazdáknak

2024. március 08. 09:46

„Az európai baloldal és a Bizottság ma ismét bebizonyította, hogy Ukrajna érdekeit az európai gazdák és polgárok érdeke elé helyezi” – hangsúlyozta Győri Enikő fideszes EP-képviselő.

2024. március 08. 09:46
null

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Mandiner csütörtökön beszámolt róla, hogy az Európai Parlament kereskedelmi bizottsága elfogadta az Európai Bizottság javaslatát, miszerint 2025 júniusáig, azaz további egy évre felfüggeszteti az Európai Unió az ukrán élelmiszerek és mezőgazdasági alapanyagok behozatalát korlátozó vámokat és kvótákat.

Ezt is ajánljuk a témában

Győri Enikő fideszes EP-képviselő a szavazás után kijelentette: „A teljes baloldal a kommunistáktól a liberálisokig, a Néppártból is támogatást kapva, megszavazta a hosszabbítást álságos módon az ukrán gazdákkal való szolidaritásvállalásra hivatkozva.

A valóság azonban az, hogy ez a döntés tönkreteszi az európai gazdákat és az élelmiszerbiztonságot.

Az európai baloldal és a Bizottság ma ismét bebizonyította, hogy Ukrajna érdekeit az európai gazdák és polgárok érdeke elé helyezi. Magyarország ezzel szemben továbbra is ki fog állni a gazdáiért: addig tartjuk hatályban az egyoldalú importtilalmat, amíg Európa fel nem ébred, hogy megvédje az európai termelőket” – fogalmazott az EP-képviselő.

Győri hangsúlyozta, „a szabad behozatal alól Brüsszel csak három terméket helyez védelem alá, mert ezek Nyugat-Európát érintik érzékenyen. Az ukrán gabona szabad beáramlása, ami a határmenti tagállamokban, köztük Magyarországon okozott gondot, süket fülekre talál. Ez a szokásos kettős mérce, ami elfogadhatatlan.”

Az európai baloldal és a Bizottság ma ismét bebizonyította, hogy Ukrajna érdekeit az európai gazdák és polgárok érdeke elé helyezi.

Magyarország ezzel szemben továbbra is ki fog állni a gazdáiért: addig tartjuk hatályban az egyoldalú importtilalmat, amíg Európa fel nem ébred, hogy megvédje az európai termelőket” – hangsúlyozta a képviselő a döntés kapcsán.

„Azonban a csata még nem ért véget. Jelen állás szerint jövő héten az Európai Parlament plenárisa mondja ki a végső szót. Mi továbbra is a gazdák érdekeiért fogunk küzdeni, hogy uniós szinten is elfogadható megoldás szülessen” – jelentette ki Győri Enikő.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­o­­­k­­­ ­v­­á­r­­­n­a­­­k­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
blanconegro
2024. március 13. 10:03
Szar USA!
papalimapapa
2024. március 08. 18:48
Látni kell, az EU teljes vezetését fogja, fizeti az USA. Ezen kell változtatni az EP választásokon!
bagira002
2024. március 08. 10:54
Ukrán új földtulajdonosok Brüsszel székelnek , kulákokká avanzsáltak ,eddig tőkése voltak , ahogy ukrán földre a lábukat betették a kezüket rátették . Védik az euban össze lopott pénzen se pénzért ebül vett vagyonkájukat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!