Ukrajna is a frontra küldené a bűnözőket

2024. március 10. 07:39

Új módszerekhez folyamodhat Ukrajna, bevetnék a börtönök lakóit.

2024. március 10. 07:39

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

Az Ukrainszka Pravda arról ír, hogy jövő héten az ukrán parlament elé kerülhet az elítéltek és bebörtönzöttek mozgósításáról szóló törvénytervezet – ezt Denisz Maljuszka ukrán igazságügyi miniszter nyilatkozta. Hozzátette, „Szerintem a jövő héten bejegyzik. 

Több ezer fogoly készen áll a katonaságra, hogy megvédje a hazáját.”

Hangsúlyozta: a honvédség kérésére a törvényjavaslat kizárja azoknak az elítélteknek a mozgósítását, akik megsértették a katonai fegyelmet, katonai kötelességük teljesítésével összefüggő bűncselekményeket követtek el, valamint államiság elleni bűncselekményeket hajtottak végre.

Ám van egy gond: az igazságügyi miniszter szerint nem minden katonai parancsnok áll készen arra, hogy az elítélteket egységeibe vegye.

Senkire sem fogunk ilyen katonákat rákényszeríteni. 

Valószínűleg különítményekről lesz szó. Azok a parancsnokok kapnak megfelelő egységeket a haza védelmére, akik megértik, kikkel fognak dolgozni” – szögezte le a miniszter.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. március 10. 16:56 Szerkesztve
Az ukránok azokat az elítélteket, akik az SZU idejében részt vettek fegyveres konfliktusban és komoly büntetésből szabadulás mellett hajlandók voltak, már régen hozzáadták az alakulataikhoz. Az oroszoknál az életellenesért és erőszakos bűncselekmény miatt ülő sitteseket a Wagner kérte ki és törte be, de inkább a családnak járó pénz volt a motiváció. Így is sokan koccoltak, tűntek el bevetés előtt elsősorban a komolyabb szervezett bűnözési hátterűek, sokakat nyilván hagytak is lelépni. Akik maradtak, azokat a kemény melós, első vonalas beütő rohamcsapatoknál használták fel, Szoledárnál és Bahmutnál. A sittes rutinnal rendelkező inkább probléma, mert a parancsuralmi közeg kijátszására irányuló tapasztalata inkább bomlasztó. A franciák idegenlégiójában hónapokig tartó terrorral dolgozzák bele a bűnözőket az állományba. Viszont aki rosszéletű, erőszakos múltú, sokkal jobban boldogul a kontaktzónában magával, mint egy íróasztal mellől elhurcolt szerencsétlen. És itt a "magával" a lényeg.
Spiritmonger
2024. március 10. 15:56
A piszkos 12 újraforgatása az ok?
valerian-0
2024. március 10. 15:52
"Több ezer fogoly készen áll a katonaságra, hogy megvédje a hazáját." - másképp: zelenskijnek elfogyott a regimentje. Ezután mi kövekezik? Asszonyokat és gyerekeket a frontra? Ha ök is meghaltak, akkor jönnek a háziállatok stb... ugyan már gyerekek, nem lenne okosabb összehozni egy béketárgyalást, ahol kiegyeztek, hogy semmit nem fizettek az amcsiknak, és békében fogtok élni utána? Talán az elszökött ukránok egy része haza is menne akkor hazát építeni. Az sokkal okosabb dolog lenne.
haromhatos
2024. március 10. 15:24
Ezt putyin elvtárs már a háboru elején megtette! Akkor a fidesznyaloncok nem csodálkoztak és nem háborodtak föl!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!