Zelenszkijék cserben hagyják a háború veteránjait az ukránok többsége szerint

2024. március 14. 06:58

Az állampolgárok több mint 60%-a úgy látja: a kormány nem teljesíti a veteránokkal szembeni kötelezettségeit.

2024. március 14. 06:58
null

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Egy országos felmérésből  kiderült, hogy az állami intézményekbe vetett bizalom továbbra is negatív Ukrajnában. A Kárpáti Igaz Szó cikke szerint a válaszadók csupán 25%-a vélekedik úgy, hogy az állam megfelelően gondoskodik a volt katonákról, az állampolgárok több mint 60%-a úgy gondolja, hogy 

az állam nem teljesíti az orosz-ukrán háború veteránjaival szembeni kötelezettségeit. 

A tanulmány azt mutatja, hogy a társadalom továbbra is a hadseregben bízik a legjobban: 96% bízik az ATO veteránjaiban, akik most újra harcolnak, 94% pedig az ukrán fegyveres erők katonáiban és a jelenlegi háború veteránjaiban. A portálon kiemelik: 

az orosz-ukrán háborúból hazatérő veteránoknak számos nehézséggel kell szembenézniük a leszerelést követően: 

ilyen a pszicho-emocionális instabilitás, a fizikai egészséggel kapcsolatos problémák, az orvosi ellátáshoz való hozzáférés, a befogadó tér és a fogyatékkal élők számára kialakított munkahely hiánya, a szociális ellátással kapcsolatos problémák. A felmérésben résztvevők körülbelül fele szerint a volt katonák körében fennáll az öngyilkosság kockázata. 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­­g­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­­­n­­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Tamás22
2024. március 14. 12:45
Minden igazi ukrán katona meghalna a hazájáért Z szerint, és jár nekik mindenféle ellátás. A leszereltek és sebesültek halottak? Nem Ha nem halottak, akkor igazi katonák? Nem Viszont nem igazi katonának nem jár semmi. [/sarcasm]
falcatus-2
2024. március 14. 10:50
"ilyen a pszicho-emocionális instabilitás,..." hogy-hogy? Hiszen állami monopóliummá tették a "fűtermesztést", törvénybe is iktatták minden alattvalójuknak állampolgári joga az akadálymentes hozzájutás.
Öreg Palóc
2024. március 14. 10:21
Még mindig nem elég rossz ott a helyzet, ha nincs vagy 50 ember, akik csapatostul oda mennének az "elnöki palotába" és homlokon nem lőnék Zselét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!