Erős üzenet: letiltanák a nagyhatalmak Iránt a ballisztikus rakétákról, válaszlépést is belengettek

2024. április 19. 19:41

Készen állnak gyors és összehangolt válaszlépésekre, ha Teherán ballisztikus rakétákat küld Moszkvának.

2024. április 19. 19:41

Nyitókép: Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP

A G7-ek pénteken éles figyelmeztetést küldtek Iránnak, hogy tartózkodjon a ballisztikus rakéták Oroszországba küldésétől, mondván, hogy egy ilyen lépés „új és jelentős intézkedéseket váltana ki Iránnal szemben” – írta meg a Politico. A G7-ek figyelmeztetése azt követően született, hogy hírszerzési jelentések szerint 

Irán esetleg feltöltené Oroszország ballisztikus rakétákból és az ahhoz kapcsolódó technológiából álló kimerült készleteit. 

„Felszólítjuk Iránt, hogy ne tegye ezt, mivel ez az Oroszország ukrajnai háborújának támogatásában jelentős anyagi eszkalációt jelentene” – áll a G7-ek szövegében. Ha Teherán mégis megtenné, 

készen állunk gyors és összehangolt válaszlépésekre, beleértve az Irán elleni új és jelentős intézkedéseket” 

– áll a miniszterek közleményében.

A fontolgatott lehetséges szankciók egyike lehet az Iran Air légitársasággal szembeni repülési korlátozás, bár még vannak nyitott jogi kérdések” – közölte két, a megbeszéléseket ismerő, névtelenséget kérő, a magánjellegű megbeszélések megvitatása érdekében névtelenséget élvező tisztségviselő. A G7-ek emellett „erős aggodalmukat fejezték ki a Kínában működő vállalkozások által Oroszországba irányuló, fegyverekhez és katonai gyártáshoz szükséges kettős felhasználású anyagok és alkatrészek átadása miatt”.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­o­k­­ ­v­­á­­­r­n­­a­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
goldie-2
2024. április 20. 11:08
Rájöttek, hogy több van ott, mint gondolták.
Akitlosz
2024. április 19. 23:30
Hoppá megint erősen iszik.
stormy
2024. április 19. 22:30
"letiltanák a nagyhatalmak Iránt" a g7 aminek tagja kanada. NAGYHATALOM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!