Oroszország megtámadta az ukrán műholdas műsorszórást, több tucat tévécsatorna leállt

2024. április 17. 19:37

A közvetítést átmenetileg felfüggesztették, amíg a probléma megoldódik.

2024. április 17. 19:37

Nyitókép: Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Több tucat, az Astra műholdon keresztül sugárzott tévécsatorna adása szakadt meg, miután Oroszország támadást intézett szerdán az ukrán műholdas műsorszórás ellen – tudatták ukrán műsorszolgáltatók. Az 1+1 médiacsoport számolt be elsőként a műholdas sugárzással kapcsolatos problémákról.

„További kísérletek történtek Ukrajna műholdas sugárzásának megzavarására az Astra 4A 11766 H transzponderen, amelyen keresztül 39 televíziós csatorna sugároz, köztük az 1+1 média saját és partner tévécsatornái” – írta az 1+1 internetes oldalán. A médiacsoport hozzátette, hogy 

a közvetítést átmenetileg felfüggesztették, amíg a probléma megoldódik. 

Arra kérték az ukránokat, hogy addig lehetőség szerint alternatív forrásokból tájékozódjanak, például a tévécsatornák weboldalairól vagy a YouTube videómegosztó portálról. Az ukrán 24-es hírtelevízió is jelzett sugárzási problémákat. „Idén tavasszal az Oroszországi Föderáció aktívan zavarni kezdte az ukrán tévécsatornák jeleit az Astra4A és a Hotbird13E műholdon, amelyek a SES és az Eutelsat európai távközlési vállalatokhoz tartoznak” – jegyezte meg a hírtévé. 

A Hot Bird 13G műholdon keresztül sugárzott Freedom tévécsatorna pedig arról adott hírt, hogy a támadók elnémították az adását, és ideiglenesen kicserélték annak tartalmát.

(MTI)

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. április 18. 09:14 Szerkesztve
Ez is érdekes; "Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán." - Infostart / MTI Az oroszok által átnevelés céljából "elrabolt" ukrán gyerekek Németországban vannak? Remélem nem zsákmányolják ki őket.
Mich99
2024. április 18. 01:21
A nácik így is minden nap győznek! csak akkor mondanak mást amikor éppen nyugati pénzt és fegyvert követelnek!
Mich99
2024. április 18. 01:19
Ezekből egy is elég! Hisz mindegyik ugyanazt a náci propagandát sugározza!
Zolotarjov
2024. április 17. 23:56
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!