Provokációnak tekintik az oroszok a moldovai szakadár területen történt dróntámadást

2024. április 06. 22:07

Fokozódik a feszültség a Dnyeszter-menti szakadár területen.

2024. április 06. 22:07

Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy/NurPhoto via AFP

Oroszország szombaton elítélte a moldovai, Dnyeszter-menti szakadár terület egyik katonai létesítménye elleni dróntámadást, és az incidens kivizsgálását kérte. Mint ismert, egy pilóta nélküli repülőszerkezet a szakadár terület „védelmi minisztériumához” tartozó létesítménybe csapódott az ukrán határtól hat kilométernyire – közölte a Dnyeszter menti „nemzetbiztonsági minisztérium” pénteken.

Az Ukrajna ellen 2022 februárjában indított orosz támadás nyomán felmerültek olyan aggodalmak, hogy Oroszország Dél-Ukrajnától nyugatra megpróbálja megszállni a Dnyeszter menti területhez vezető utakat, ahol egységei szolgálnak. Ezek az aggodalmak azonban elhalványultak, miután az ukrán hadseregnek sikerült a Dnyeper túlpartjára visszaszorítani az orosz erőket.

Ezt is ajánljuk a témában

A legközelebbi ukrán-orosz frontvonal Moldova keleti részétől mintegy 200 kilométernyire húzódik.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy

Moszkva az incidenst egy újabb, a Dnyeszter melléki terület körüli amúgy is feszült helyzet további elmélyítésére irányuló provokációnak tekinti,

és vizsgálatot sürgetett a történtek körülményeinek feltárására.

A moldovai szakadár terület „nemzetbiztonsági minisztériuma” közölte, hogy bűnügyi eljárást indítottak az ügyben. A pénteki incidens már a második volt nem egészen egy hónap alatt. Márciusban a Dnyeszter melléki szakadár vezetők azt közölték, hogy egy drón egy helikopterbe csapódott a területen.

Moldova közölte, hogy tanulmányozza a legutóbbi incidensről készült felvételeket, de nincs hozzáférése a szakadár hatóságok által ellenőrzött területhez. Chisinau szerint az incidens szándékos kísérlet lehetett pánik okozására és az enklávé iránti figyelem felkeltésére.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­y­o­­­k­ ­­­v­á­r­­n­a­­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Stingary76
2024. április 07. 11:12
A terület az ENSZ szerint Moldovához tartozik. Milyen alapon lövöldözi az ukrán a területet?
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. április 07. 08:59
valakinek tetszik a szerkesztőségben ez az ukrán picsa, hogy minden drónos cikkhez ezt a képet rakjátok fel?
gebsi1
2024. április 07. 05:54
"miután az ukrán hadseregnek sikerült a Dnyeper túlpartjára visszaszorítani az orosz erőket." lószart mama az oroszok önként hagyták el a védhetetlen kis területet, otthagyva egy senki földjét ma meg már a hohol terroristák futnak visszafelé, mert az oroszok mindenhol lerugdossák őket Ez egy újabb hohol bűncselekmény ami semmiféle harcértékkel nem bír csak arra jó hogy a hoholok gazdái felé jelezzék, hogy "mi harcolunk az ellenséggel"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!