Klímaaktivisták rohantak a kifutópályára: le kellett zárni a müncheni repteret

2024. május 18. 07:31

Három óriásgép Bécsben landolt München helyett.

2024. május 18. 07:31
Climate activists paralyze Munich airport

Nyitókép: KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A bajor pünkösdi ünnepek kezdetén az úgynevezett „utolsó generáció” klímaaktivistái ismét megzavarták a légi közlekedést, így az első járatokat el kell halasztani, írja a Süddeutsche Zeitung. Hozzáteszik:  hajnalban a csoport hat tagja behatolt a Franz Josef Strauss müncheni repülőtér belső részére.

 A repülőtér biztonsági okokból le van zárva, mert a klímaaktivisták a gurulóutakra ragasztották magukat”

 – közölte a repülőtér szóvivője.

A beszámolók szerint 

az aktivisták három két fős csoportban „dolgoztak”:

 ketten az északi kifutópálya gurulóútjára, négyen pedig a déli kifutópályára jutottak. A rendőrség és a biztonsági erők ekkor tudtak közbe lépni.

A tüntetők saját elmondásuk szerint „a légi forgalom szabályos megkezdése előtt foglaltak helyet a kifutópályán, és ezzel megakadályozták a repülőgépek tovább haladását”. Az érkező repülőgépeket kezdetben más repülőterekre irányították át. 

 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­­k­­e­l­d­­ ­­a­­­ ­­s­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
paracelsus-2
2024. május 18. 13:46
Nem lehetett volna átszaladni az agyhalottakon? Egy-két döccenő, azzal vége.
atti64
2024. május 18. 11:53
KLIMAAKTIVISTÁK= IDIOTÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
august
2024. május 18. 11:07
Ez már így, terrorizmus! .... ---------- -De jobb mint a bombariadó, mert az csak néhány órás fönnakadás. Ezek a klímaaktivisták úgy néz ki jól szórakoznak, amikor a nyugati jólétben meggárgyult társaikkal együtt sinekre-utakra. kifutópályákra, híres festményekhez ragasztják magukat, amiket még össze is rondítanak, ezeknek még az emberiség évszázados kultúrkincsei, emberek élete sem számítanak. Szó szerint igazi terroristák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!