Elnyomatás van ma is, nem egy szomszédos országban

2023. augusztus 28. 06:23

Trianon a jelen milliónyi magyarnak, akiknek EU-s tagállamban ma is elkobozhatják a vagyonát.

2023. augusztus 28. 06:23
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Elnyomatás volt 100 éve, és nem egy szomszédos országban ma is az van. Trianon nem a múlt, hanem a jelen milliónyi magyarnak. Ez a balatonalmádi kis emlékmű ezért fontos, mert nem a területről, hanem az emberről szól. Nem a négyzetkilométer a probléma, hanem megannyi sors, például azé, akinek egy EU-s tagállamban ma is elkobozhatják a vagyonát. Sorolhatnám még hosszan... Aki Almádiban a kikötő mellett jár, nézze meg, nekem többet mond bármilyen térképnél.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Íjász
2023. augusztus 28. 12:37
Azért nagyon is probléma a terület. Ha nem lenne az, nem kellene a szomszédoknak.
masikhozzaszolo
2023. augusztus 28. 12:20
Szerintem az orosz nyelvű lett vagy milyen állampolgárok kiutasítása, gondolom sipirc, minden marad, az ugyanilyen.
tintapaca
2023. augusztus 28. 10:29
A magyar külpolitikai alapvetések közül hiányzik annak kimondása, hogy a trianoni diktátum kimondva kimondatlanul lehetővé tette az utódállamoknak, hogy a magyarokkal szemben minden megengedhető. Ennek volt a követkzménye a csehek, a szlovákok, a románok séa szerbek magyarok elleni népirtása évtizedeken keresztül, a jogfosztás, a vagyonuk elvétele a mai napig, lásd Szlovákia-Benes-dekrétumok -, alkalmazása. Mindez azért lehetséges, mert az Ejrópai Junijó vezető hatalmai -Németországot kivéve -, ma is a trianoni paradigmát követki Magyarországgal szemben. Németország kussol. A kisantant ma is él, csak szunnyad.
tintapaca
2023. augusztus 28. 10:23
Ámberek! Demko megvilágosodott! Halleluja! Ceterum censeo (Chartaginem esse delendam) Kárpátaljáról ki kell szorítani az ukránokat. A szovjet időkből itt maradt egészségtelen kitüremkedést a Kárpát-medencében meg kell szüntetni. Amíg Ukrajna belül vana Kárpát-medencén, az életveszélyt jelent Szlovákia, Magyarország és Románia számára is. Ezt tűzze ki a magyar külpolitika célul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!