A világ legnagyobb Krisztus-szobra épülhet Horvátországban

2011. július 07. 09:13

Egy 39 méteres alkotás megépítését tervezik Splitben, melynek költségeit a polgármester állná. A szobor még a riói Megváltó Krisztusnál is hatalmasabb lenne.

2011. július 07. 09:13

A horvátországi Splitben egy 39 méteres Krisztus-szobor megépítését tervezik. A tervek szerint a monumentális alkotás a város fölé magasodó 180 méter magas Marjan-domb tetején épülne meg. Zeljko Kerum polgármester Horvátország egyik leggazdagabb embere elmondta, a szobor megépítésének költségeit ő maga állná.

Split polgármestere korábban azt kezdeményezte, hogy a spliti tengerparton állítsanak föl egy Horvátország néhai elnökének, Franjo Tudjmannak szentelt emlékművet. Pártja, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) támogatja a tervet, az ellenzék viszont közölte, egyetlen kormányfőnek sem kellene emlékművet állítani a tengerparton.

A riói Megváltó Krisztus 38 méter magas, a Swiebodzin nyugat-lengyelországi határvárosban tavaly emelt alkotás (képünkön) pedig 36 méteres.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!