Magyar rövidfilmeket díjaztak

2011. november 10. 12:13

Nemzetközi fesztiválokon díjazták magyar rendezők rövidfilmjeit. Marosvásárhelyen Zomborácz Virág Valami kék című alkotását és Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című animációját, Szöulban pedig Simonyi Balázs Finale című munkáját ismerték el.

2011. november 10. 12:13

A nagyszabású ASIANA filmfesztiválon Szöulban közönségdíjat kapott egy magyar alkotás - írja a Napvilág. Simonyi Balázs nyolc perces Finale című rövidfilmjében Elek Ferenc és Kovács Lehel játsszák a főszerepeket.

Eközben Marosvásárhelyen az Alter-Native filmfesztiválon is született magyar siker Zomborácz Virág Valami kék című filmjének, valamint Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című animációs dokumentumfilmjének köszönhetően. Zomborácz a Radio Romania Cultural díját érdemelte ki a nemzetközi eseményen, míg Felméri Marosvásárhely városának díját hozta el. A versenyen huszonhárom ország ötvenhat rövidfilmje mérettetett meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!