Nemzetközi elismerés a MúzeumCafé-nak

2011. november 08. 16:57

A magyar múzeumok magazinja három kategóriában is elnyerte a Creativity International Awards aranyérmét: a magazindizájn, a magazin-tipográfia és a magazincímlap kategóriákban is kiemelkedőnek bizonyult.

2011. november 08. 16:57

A Szépművészeti Múzeum kedden közölte: a MúzeumCafé nevű magazin három aranyérmet nyert el a Creativity International Awards design-díjátadón. A magazindizájn, magazin-tipográfia és magazincímlap kategóriában is díjazott lap az egyetlen olyan printmagazin, amely a magyarországi múzeumi élettel foglalkozik.

A MúzeumCafé a magazin-tipográfia kategóriában egyedül kapta az elismerést, míg a másik két kategóriában amerikai és német, illetve angol és amerikai pályázókkal osztotta meg helyezését. A harminc évvel ezelőtt alapított független reklám- és dizájndíjat 2011-ben 41. alkalommal adták át. A megmérettetésre 34 országból összesen 1100-nál is több pályázat érkezett.

A múzeumi magazin korábban komoly elismerést szerzett az European Design Awardson, a hazai Pro Typographián és a MAGMA díjátadóján is. A Creativity aranyérmes díjazottainak pályamunkáit először a Phoenix Design Museum kiállításán mutatják be, majd pedig a torontói Design Expo-n is kiállítják azokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!