Elkészült az első kínai űrrobot

2015. november 09. 09:43

Kína is beszállt a robotok gyártásába, az első világűrbe szánt példány teljesen úgy néz ki mintha a Vasember filmekből lépett volna ki.

2015. november 09. 09:43
Patrick Brzeski

Kína leleplezte a űr gyarmatosítására szánt első robotját, ami teljesen úgy néz ki, mint a Vasember filmekben megálmodott vörös-sárga testpáncél, csak éppen Tony Stark hiányzik belőle, hiszen ez egy teljes értékű bádogember. A Xiaotian (Kis Ég) nevű robothoz komoly reményeket fűz a China Aerospace Science and Technology Corp., ipari célokra épült, strapabíró és minden mechanikai feladatot el tud látni, ami egy űrállomáson adódhat, de akár a Holdra is le tudna szállni. A keze speciálisan lett kifejlesztve, gyakorlatilag minden emberi motorikus feladatot el tud látni, sőt precízebben is meg tudja oldani a különböző szerelési feladatokat, mellesleg meghibásodás esetén külön is lehet a kezét irányítani és le is választható. A Kis Ég a kínai Ipari Vásáron mutatkozott be a nagyközönség előtt Shanghaiban az első kínai Mars szondával együtt. A kínaiak nem titkolják a robot későbbi változatait a Marsra is el akarják majd küldeni, de addig az űrállomáson fogják tesztelni, mennyire bírja a gyűrődést éles bevetések közben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!