Túl sok felnőtt akart menni, elhalasztottak egy Harry Potter-eseményt

2016. április 05. 13:35

Tini Harry Potter-rajongóknak szánt egy eseményt az ausztráliai Perth könyvtára, hogy így mutassák be nekik intézményüket. A J. K. Rowling világhíres varázslójával együtt felcseperedő, mára legalább húszas évek közepén járó fiatalok viszont kikérték maguknak, hogy holmi korhatárral kizárják őket egy ennyire király rendezvényről, úgyhogy inkább elhalasztották az egészet.

2016. április 05. 13:35

Mindig mondták iskolás korunkban: milyen jó, hogy együtt növünk fel Harry Potterrel: most meg is lett ennek a böjtje. A perth-i könyvtár ifjúsági szekciója szervezett volna április harmincadikára egy Harry Potter-témájú könyvtári éjszakát tiniknek, de annyi felnőtt panaszkodott a tizennyolc éven felüliek kizárása miatt, hogy inkább elhalasztották a rendezvényt.

Teljesen kikészít, hogy az esemény nem nyilvános felnőttek számára. Szívesen elmentem volna, mert nagyon jónak ígérkezik. Nagy Harry Potter-rajongó vagyok. Biztos nem mehetünk el mi, nagy gyerekek is???” – írta például egy kommentelő. Volt aki kifejtette, hogy a mai tinik még túl kicsik voltak, vagy meg sem születtek, mikor a könyvek megjelentek, ezért kéne szervezni egy eseményt a felnőtteknek is. „Légyi légyszi légyszi legyen egy felnőtteknek is!” – kontrázott egy harmadik kommentelő. „A Harry Potter tizenhat éve része az életemnek, de nem mehet mert »túl öreg« vagyok” – jegyezte meg egy negyedik.

A könyvtár dolgozói végül közleményükben kortól függetlenül minden boszorkányt, varázslót és muglit megszólítva jelezték, hogy eredetileg ugyan csak tiniknek szánták a rendezvényt, de keresnek egy olyan időpontot, amikor mindenkit tudnak fogadni, hogy bemutassák a könyvtárat. A további információkért pedig a Facebook mellett azt javasolják, hogy a postabaglyokat is figyeljék az érdeklődők. „Emlékeztek a régi időkre (2005) amikor még simán tarthattál Harry Potter éjszakát harminc gyereknek?” – nosztalgiázott az eseményekre reagálva egy másik könyvtár a Perth-i Könyvtár oldalán. Hát ezeknek az időknek, úgy tűnik, vége.

(Nyitóképünkön az a képsorozat látható, ahol a középkorú, kopaszodó Harry Potter szembesül a felnőttlét problémáival.)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o _ A
2016. április 06. 00:24
Érthető. Mikor jöttek ki azok a könyvek, filmek? A legtöbb még az előző évtizedben. Kik olvasták, nézték? Olyanok, akik mostanra egyetemisták és/vagy dolgoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!