Minden elektromos autóra valamilyen zajkeltő berendezést kell felszerelni

2019. július 16. 22:17

Az európai parlamenti képviselők nyakába kéne egy kolomp inkább, onnan tudhatnánk, hogy egy marha jön velünk szembe.

2019. július 16. 22:17
Osztrák Közgazdaságtani Iskola

„Az Európai Parlament elfogadta azt a javaslatot, miszerint minden elektromos autóra valamilyen zajkeltő berendezést kell felszerelni.

Mint azt egy felebarátunk megjegyezte: a minap a járdán sétált, és nekiment egy hangtalanul közlekedő gyalogos. Rájuk nem kéne valami zajforrás?

Az elektromos autónak pont az az előnye, hogy a gördülési zaján felül alig ad ki hangot, ami a roppant zajszennyezésű városi utakon felér egy kisebbfajta megváltással, a hő- és légszennyezés megúszásáról nem is beszélve.

Aki már sétált csúcsforgalom idején egy meleg nyári napon a Blaha Lujza tér környékén, s próbált beszélgetni valakivel vagy telefonálni, az tudja, milyen jót tenne a városi környezetnek, ha kevesebb belsőégésű erőforrással hajtott jármű melegítené és zajosítaná.

Az európai parlamenti képviselők nyakába kéne egy kolomp inkább. Úgyse különösebben híres emberek, hogy megismerjük őket az utcán, s onnan tudhatnánk, hogy egy marha jön velünk szembe.”

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. október 17. 07:23
Mint annak idején Stephenson gőzmozdonya is úgy közlekedhetett, hogy egy piros zászlós lovasfutár ment előtte...
hátakkor
2019. augusztus 29. 21:14
Ma láttam egy csajt, aki távolba meredt és csúnyán neki ment egy Demszkij-karónak. Abba is lehetne dudát rakni akkor.
Robur
2019. augusztus 29. 21:12
Nem kell a telefonba révedni, ennyi.
Da Vinci
2019. augusztus 29. 15:05
Egy tengerjáró hajó naponta annyi CO2-t bocsát ki, mint közel 84 ezer gépkocsi, annyi nitrogén-oxidot, mint 421,00 autó, annyi szemcsés anyagot, mint több mint 1 millió autó és annyi kén-dioxidot, mint jó 376 millió autó. Talán itt kéne kezdeni... https://utopia.de/ratgeber/kreuzfahrten-kreuzfahrtschiffe/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!