Háziállatoknál alkalmazzák az intelligens GPS alapú nyomon követést

2021. március 10. 20:32

Az Amerikai Humán Szövetség becslése szerint háromból egy háziállat veszett már el valamikor, évente pedig csaknem 10 millió házi kedvenc tűnik el örökre. A probléma kiküszöbölésére fejlesztették ki az eddig valaha volt legmodernebb GPS alapú okos nyakörvet.

2021. március 10. 20:32
null

Akinek kutyája van, az tudja, hogy ezek a négylábúak nem csak háziállatok, akiket etetni és itatni kell, a legtöbb helyen családtagnak számítanak. Éppen ezért gazdiként szinte bármit megtennénk azért, hogy minél tovább megőrizzük egészségét és óvjuk biztonságát. 

Az American Pet Products Association adatai szerint az amerikaiak tavaly 99 milliárd dollárt költöttek háziállataikra, ami közel 9 milliárd dollárral volt több, mint két évvel ezelőtt.

Az Amerikai Humán Szövetség becslése szerint háromból egy háziállat veszett már el valamikor, évente pedig csaknem 10 millió házi kedvenc tűnik el örökre.

Megérkezett a megoldás

A probléma kiküszöbölésére fejlesztették ki az eddig valaha volt legmodernebb GPS alapú okos nyakörvet. A Fi Smart kutyanyakörv technológiája abszolút igazodik az ebek életéhez, víz- és, szennyeződésálló. A külső kialakítása páncélozott alumínium lemezekből áll, még belsejét fém páncéllal erősítették meg, így ellenáll a heves játéknak is. A biztonságos esti sétákat pedig LED világítás segíti. 

Az első nyomkövető nyakörv

A kutyusok pontos és gyors nyomon követése érdekében, a Fi három műhold konstellációt és LTE-M mobilhálózatot is használ a GPS információk közléséhez. Az LTE-M egy csúcstechnológás hálózat az alacsony fogyasztású, de nagy távolságú kommunikációhoz. A Fi finomra hangolt rendszere azonnal jelez a gazdi telefonjára, ha a kutya leszakad az otthoni wifiről és eltávolodik otthonától.

Automatikusan csatlakozik az elérhető hálózatokhoz legyen az wifi pont vagy Bluetooth. A valós idejű nyomon követéssel, folyamatosan frissíti a tartózkodási helyét, így rögtön tudjuk, hol keressük az eltűnt állatot.

Az alkalmazás segítségével a tárolt adatok bármikor megtekinthetőek, hozzáadhatóak plusz személyek, akik sétáltatni szokták az állatot, hogy akár azok adatait is bármikor ellenőrizni tudjuk. Az applikáció a nyomkövetésen kívül rengeteg lehetőséget tartogat, mint például, hogy a felhasználó egy kutyás közösségi platform tagjává válhat.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. március 12. 10:25
Akinek fontos a házi kedvenc, már nálunk is van ilyen, sőt meg is fizethető
békalepcse
2021. március 11. 14:41
Az ember elektronikus póráza már régen működik, telefonnak hívják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!