Lebukott a davosi elit, a „nagy újraindítás” célja a high-tech kommunizmus

2021. március 19. 10:44

 „A lezárások észrevétlenül teszik jobbá a városokat szerte a világon” – posztolta február végén a World Economic Forum (WEF) a hivatalos Twitter oldalán azt a nagy port kavaró bejegyzését, amelyet mostanra le is szedtek. Ez az eset is rámutat, hogy a davosi elit igencsak érzéketlen a kisember nyomorával szemben, hiszen ők a világmegváltó ideológiai szemszögből tekintenek a világ folyamataira. A világelit elképzeléseiről pontos képet ad az a 2017-es videó, amit a nagy közfelháborodás ellenére viszont azóta sem vont vissza a globalista szervezet.

2021. március 19. 10:44
null
Rádi Balázs

Davos, ahol az elit dönt a világ sorsáról

Davosban rendezik a Világgazdasági Fórumot (WEF), a globális politikai és üzleti elit éves találkozóját (gyakran röviden csak „Davos” néven emlegetik), és Svájc egyik legnagyobb sípályája is itt található.

Hivatalosan a WEF egy svájci nonprofit alapítvány, amelyet 1971-ben hoztak létre, hogy „jobbá tegye a világot azáltal, hogy üzleti, politikai, tudományos és más társadalmi vezetőket bevon a globális, regionális és ipari forgatókönyvek kialakításába”.

Davosban rendezik a Világgazdasági Fórumot (WEF), a globális politikai és üzleti elit éves találkozóját (gyakran röviden csak „Davos” néven emlegetik), és Svájc egyik legnagyobb sípályája is itt található. Hivatalosan a WEF egy svájci nonprofit alapítvány, amelyet 1971-ben hoztak létre, hogy .

A globalista propaganda gépezet újabban a koronajárványt használja fel nézetei terjesztésére – néha azonban túllőnek a célon, és olyan megdöbbentő mondatokat posztolnak a közösségi oldalukon, mint hogy „a lezárások észrevétlenül teszik jobbá a városokat szerte a világon.” 

A WEF propaganda tweetje – amelyhez kiüresedett utcákat és gyárakat bemutató videót is csatoltak – a szén-dioxid-kibocsátás rekordmértékű csökkenéséről számolt be, és egy cikket is linkeltek mellé, amely azt állította, hogy a városok kiüresedése azért is előnyös, mert így végre könnyebben lehet észlelni a kisebb földrengéseket, amelyeket egyébként nem vennénk észre. 

Nem csoda, hogy a globalista szervezet tweetje csupán néhány órát élt túl, elsöpörte azt a népharag.

A WEF végül törölte a tweetet és visszavonta álláspontját, mondván, most már úgy vélekednek, hogy „a lezárások nem teszik észrevétlenül jobbá a városokat szerte a világon”, annak ellenére, hogy továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy „a korlátozások fontos részét képezték a Covid-19-re adott közegészségügyi válasznak.” 

Ekkorra azonban a Twitter közösségénél már betelt a pohár, nem voltak elragadtatva attól, hogy a WEF gyakorlatilag nyilvánosan elismerte, hogy a poszt valójában egy propaganda fogás volt. A javított posztot kritikus kommentek árasztották el.

A globalista zöld-baloldali elit lezárásokhoz való perverz vonzódása akkor is láthatóvá vált, amikor a Guardian arról írt, hogy – ha már így belejöttünk –, milyen jó lenne kétévente megismételni a lezárásokat a bolygónk érdekében.

A davosi elit elképzelése a világ jövőjéről

Nagy port kavart a WEF 2017-ben posztolt videója is, amelyben felvázolják, hogy szerintük 2030-ra milyen lesz a világ.

A szervezet azt feltételezi, hogy az általuk favorizált forgatókönyv fog megvalósulni. A videót az emberek tiltakozása ellenére azóta sem vonták vissza, tehát szilárdan kiállnak a benne foglaltak mellett. Alább idézzük a videó állításait.

Mindent bérelni fogsz és drónok fogják az ajtódhoz vinni”.

2. „Az USA többé nem lesz a világ vezető szuperhatalma, egy maroknyi állam fog dominálni”.

3. „Nem kell azért meghalnod, mert szervátültetése vársz. Nem átültetni fogjuk a szerveket, helyette inkább nyomtatunk újakat”.

4. „Sokkal kevesebb húst fogsz enni. Egy alkalomszerűen fogyasztott csemegévé válik, nem lesz a mindennapi étrend része, a természet és saját egészségünk érdekében”.

5. „Egymilliárd ember kényszerül majd elhagyni otthonát az éghajlatváltozás miatt.

6. „A szennyezőknek kell majd fizetniük a szén-dioxid kibocsátásuk után. A szén ára globálisan lesz meghatározva, ez segít véget vetni a fosszilis üzemanyagok korának”.

7. „Készülhetsz arra, hogy ellátogathatsz a Marsra. A tudósok addigra már kikísérletezik, hogyan maradj egészséges az űrben –talán még idegen életformák után is fogunk kutatni?”

A fékek és egyensúlyokról nem szabad megfeledkezni a demokráciákban”.

Davosi keltezésű neokommunizmus

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) alapítója és elnöke a tavaly májusi davosi összejövetelükön Károly herceggel együtt meghirdette a Great Resetet, a nagy újrakezdést, ami nem más, mint a világ eddigi működésének újraszabályozása, új alapokra helyezése. Véleményük szerint a kapitalizmus jelenlegi formájában nem járul hozzá az emberiség jólétéhez, ezért új kapitalizmus létrehozására van szükség, ami megvédi a természetet és csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket” – írja a Magyar Nemzet. 

A videót látva nem meglepő, hogy nem is kellett több az összeesküvésekre fogékonyabb netezőknek: a globalista elit által meghirdetett „nagy újraindítás” fogalma így szinte önálló életre kelt.

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) alapítója és elnöke a tavaly májusi davosi összejövetelükön Károly herceggel együtt meghirdette a , a nagy újrakezdést, ami nem más, mint a világ eddigi működésének újraszabályozása, új alapokra helyezése. Véleményük szerint a kapitalizmus jelenlegi formájában nem járul hozzá az emberiség jólétéhez, ezért új kapitalizmus létrehozására van szükség, ami megvédi a természetet és csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket” –  a Magyar Nemzet.  A videót látva nem meglepő, hogy nem is kellett több az összeesküvésekre fogékonyabb netezőknek: a globalista elit által meghirdetett „ fogalma így szinte önálló életre kelt.

A WEF „great reset” programja arra az elképzelésre épül, hogy a válságok kezeléséhez jócskán túl kell haladni a gazdasági reformokon, az éghajlati intézkedéseken vagy a világjárvány kezelésén – mindezekkel és még sok más kihívással együttesen kell foglalkozni.

A szervezet szerint globálisan kell fellépni a társadalmak megváltoztatásához, hogy azok befogadóbbá és összetartóbbá váljanak.

Ehhez azonban „jól kell visszaépítkezni” – hangoztatják a globalisták. Arra, hogy mit is értenek jó visszaépítés alatt, a WEF 2020 május 15-i cikke ad választ. Ebben azt írják, hogy a COVID-19 lehetőséget kínál a világ „helyreállítására és átalakítására” az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2030. évi fenntartható fejlődési céljaihoz jobban illeszkedő módon. Ilyen fejlődési célok például az éghajlatváltozás lassítása, az egyenlőtlenségek és a szegénység mérséklése.

Trudeau miniszterelnök 2020. szeptember 29-én, az ENSZ Közgyűléséhez intézett 6 perces virtuális beszédében fel is vázolta a fent említett great reset programot, majd hozzátette, hogy „a koronajárvány lehetőséget ad a nagy újraindításra”, illetve a „Covid-19 lehetőséget adott a gazdasági rendszerek újragondolására”

Pierre Poilievre képviselő azzal vádolta Trudeaut, hogy

Poilievre petíciót is indított, amelyben arra figyelmeztette az embereket, hogy a liberálisok titokban „gazdaságok és társadalmak újratervezését készítik elő, amellyel az elit hatalmát növelnék az emberek kárára”, hogy Kanadát átalakítsák Trudeau szocialista ideológiája szerint. Három napon belül 70 000 aláírást gyűlt össze.

Erin O'Toole, a kanadai konzervatívok vezetője azt írta egy tweetben, hogy

„nehéz elhinni, hogy bárki, aki látta a COVID-19 okozta mészárlást, az lehetőséget lát ebben".

A politkusnő szerint „a konzervatívok vissza akarják állítani a gazdasági stabilitást”, míg a liberálisok „át akarják alakítani a gazdaságot”, amelyet O'Toole „hatalmas és kockázatos kísérletnek” nevezett.

Makronóm vélemény

Világszerte milliókat dönt nyomorba a koronajárvány és lassan nincs olyan ember, akinek a családjában ne történt volna koronavírusos megbetegedés. A gyász és válság közepette azonban a davosi világelit – akik között számos olyan tech cég vezetője megtalálható, akik a járvány alatt rekordbevételeket értek el – bizakodik.  

A látszólag a klímaválságért aggódó elit, amelynek tagjai egyébként 2019-ben 1500 magánrepülővel érkeztek a davosi konferenciára (a konferenciának a klímaváltozás elleni védekezés volt a fő témája), klímaharcos álruhában küzd ideológiája térnyeréséért. Valójában erről szólhat a great reset is, amelynek a lényege, hogy egy szűk elit határozza meg a világgazdaság játékszabályait.

Nem csak a magyar gazdaságpolitika vette észre, hogy a jelenlegi válság egy lehetőség is. Minden ország és érdekcsoport azon dolgozik, hogy a válság utáni világ nyertesévé váljon.

Világszerte milliókat dönt nyomorba a koronajárvány és lassan nincs olyan ember, akinek a családjában ne történt volna koronavírusos megbetegedés. A gyász és válság közepette azonban a davosi világelit – akik között számos olyan tech cég vezetője megtalálható, akik a járvány alatt rekordbevételeket értek el – bizakodik.   A látszólag a klímaválságért aggódó elit, amelynek tagjai egyébként 2019-ben 1500 érkeztek a davosi konferenciára (a konferenciának a klímaváltozás elleni védekezés volt a fő témája), klímaharcos álruhában küzd ideológiája térnyeréséért. Valójában erről szólhat a is, amelynek a lényege, hogy egy szűk elit határozza meg a világgazdaság játékszabályait. Nem csak a magyar gazdaságpolitika vette észre, hogy a jelenlegi válság egy lehetőség is. Minden ország és érdekcsoport azon dolgozik, hogy a válság utáni világ nyertesévé váljon.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackpuli
2022. november 06. 10:23
Mandi, újra kellene posztolni az írást, még több ilyen cikkel kiegészítve. Az azóta eltelt idő és a bekövetkező események méginkább ráerősítenek ennek valóságtartalmára. Muszáj tisztán látnia a társadalmaknak, hogy mi folyik körülöttünk. Egyértelműen látszik az erőltetett, agresszív, piaci folyamatokkal teljesen szembemenő átalakítása a társadalomnak.
zara
2022. november 06. 10:23
és meg is csinálják, mert a kormányok 90% a zsebükben van és hülye a nép... kivételesen gratulálok a mandinernek a cikkért, mert ez került téma a médiában...
mandula1974
2022. augusztus 15. 02:14
Átkozott legyen Klaus Schwab féreg és a vele közreműködő aljas férgek. Az elszámoltatás már úton van. A Jóisten megfizet nekik.
night watch
2022. augusztus 04. 10:05
Ezek a szuperokosok maguk alatt vágják a fát. Ha sikerül Európát és Amerikát masszívan elárasztani és felvizezni harmadik világbeli migránsokkal és elmultikultisítani, a viszonylag homogén han lakosságú Kína markánsan és tartósan átveszi a világ vezető szuperhatalma szerepét. Visszatér az az állapot, amikor időszámításunk kezdetétől 1700 éven keresztül Kína adta a világ GDP-jének 40%-át. Különösen, ha az AI és a robotizáció terén is az élre tör. Az elarabosodó, elnégeresedő Európa káoszba süllyed, az USA felbomlik, nyugati része elmexikóiasodik, drogbárók és caudillók fogják irányítani. A keleti oldal szintén lepukkan és elzüllik. Eljön az idő, amikor a fagyi visszanyal és a davosiakra hajtóvadászatot fognak indítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!