Már a Revoluton is tudunk szállást foglalni

2021. július 29. 13:48

Az európai FinTech cég, a Revolut, július 20-án piacra dobta a Stays nevű funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alkalmazás révén szállodát vagy egyéb szálláshelyet foglaljanak. Ez a lépés komoly kihívást jelent olyan turisztikai óriáscégek számára is, mint a Booking Holdings, az Expedia vagy a TripAdvisor. A 33 milliárd dolláros vállalat arra törekszik, hogy egy olyan „szuper alkalmazást” hozzanak létre, amely egy felületen keresztül kínál többféle szolgáltatást.

2021. július 29. 13:48
null

Kilépnek a pénzügyi szektor kereteiből

A londoni székhelyű FinTech, azaz digitális pénzügyi vállalat számára új terület az idegenforgalom. Ez a Revolut első olyan terméke, amely nem a pénzügyi szektorhoz kapcsolódik. A már több éve a piacon lévő komoly konkurenseket például azzal szeretné beérni a cég, hogy ügyfeleik akár 10 százalékos cashback-et, azaz visszatérítést kaphatnak a Revoluton keresztül történt foglalásaik után. 

Ahogyan Marsel Nikaj, a cég megtakarítási és életstílus ágazatának vezetője elmondta, azért hozták létre a Stays szolgáltatást, hogy az emberek könnyebben rátaláljanak az ideális úticéljukra, és egyszerűen le is tudják foglalni azt. Véleménye szerint a több mint egy évig tartó korlátozások és lezárások után, az emberek örömmel fogadnak minden lehetőséget. Ők pedig minél többet szeretnének adni az ügyfeleiknek, akik a szolgáltatásnak köszönhetően, még többet utazhatnak. 

(fotó: worldnewshere.net)

Mi is a Revolut?

A Revolut a Monzo-hoz, a Chime-hoz vagy a Wise-hoz (korábban TransferWise) hasonló alkalmazás, mely virtuális folyószámlaként vagy pénztárcaként működik. A kedvező digitális pénzváltási feltételek mellett közvetlen hozzáférést biztosít részvényekhez és a különböző kriptovalutákhoz is. 2015-ben alapították a céget az Egyesült Királyságban, és 2018 óta Magyarországon is elérhető.

Július elején a Revolut értékét 33 milliárd dollárra becsülték, ezzel Nagy-Britannia legnagyobb, és Európa második legnagyobb FinTech cége. Globálisan 16 millió felhasználóval rendelkezik

Ázsiából érkezik a szuper appok trendje

A Revolut egyike a számos népszerű „neobanknak”, amelyek az elmúlt években sorra jelennek meg Európában és világszerte. Többnyire a fiatalabb ügyfeleket vonzzák egyszerű felületeikkel és feltételeikkel, valamint mutatós, színes bankkártyáikkal. A célként meghatározott szuper applikáció, azaz „super app” nem más, mint sok alkalmazás zárt ökoszisztémája, melyeket napi használatra szánnak. Ezek biztosítják a legújabb digitális terepet a kiskereskedelmi versenyben. Összetettségük miatt komoly kihívást jelentenek a szoftverfejlesztők számára, hiszen általuk a szolgáltatók integrált, hatékony és gördülékeny élményt kínálnak az ügyfeleknek. 

Néhány hónapon belül hozzánk is elérhet

A Stays szolgáltatás elsőként az Egyesült Királyságban vált elérhetővé, és a következő hónapokban fokozatosan kerül bevezetésre Európa más országaiban, továbbá az Egyesült Államokban. Egyelőre csak szállás ajánlatokat kínál, de a tervek szerint később lehetőség lesz repülőjegy foglalásra, autókölcsönzésre és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére is. 
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!