Nem engedett a terveiből, pedig a Super Bowl sztárfellépője is az álma feladására kérte

2022. február 17. 18:35

„Azt akartam, hogy majd a gyerekeimnek magyar legyen az anyanyelve” – ezért tért haza végül Ivánácz Gábor, a Venison Gusto alapítója, aki hosszú utat járt be: kezdetben még takarítói állásából is ki akarták rúgni, mert nem tudott angolul, később viszont már Bill Gatest etette magyar vadhússal egy luxushajón.

2022. február 17. 18:35
null
Takács Zsolt

Ivánácz Gábor élete korántsem mondható mindennapinak. Fiatalkorában összeveszett az édesapjával és az iskola befejezése után nyelvtudás nélkül Angliába költözött és a Chelsea focicsapatánál helyezkedett el, mint takarító. A tulajdonosok a munkáját nagyra értékelték, de

el akarták bocsájtani, mivel nem tudott angolul.

Ivánácz Gábort mindig is foglalkoztatta a vendéglátás, de miután a pincérkedés mentette meg a munkahelyét, eldöntötte, hogy ezen az úton fog elindulni. Az angol tudásával együtt a karrierje is rohamos léptekben fejlődni kezdett: bárt vezetett a Chelsea stadionjában, pincérként dolgozott egy privát klubban, de ez nem volt elég számára. Akkori párjával a Holland Antillákra költözött, ahol

a környék leggazdagabb 150 emberét szolgálta ki egy klubban.

„Minden szakítás után másik kontinensre költözöm” – mondta el a Venison Gusto tulajdonosa a Makronómnak adott interjújában. Szakítása után Gábor – az állítása szerint ingerszegény – Londonba tért vissza, ahol egy Michelin csillagos étterem üzletvezetője volt. Nem is bírta sokáig az esős Angliát és Franciaországba költözött, ahol a világ legdrágább hajóján (bérleti díj: 1,4 millió euró hetente – a szerk.) szolgálta ki többek között Bill Gatest és a múlt hét vasárnap tartott Super Bowl félidei show házigazdáját: Dr. Dre-t.

A luxusban dolgozva azt vette észre, hogy nem tudja a vendégnek megmutatni Magyarország gasztronómiai kincseit, mivel nem talált megfelelő minőségű élelmiszert. Arra az elhatározásra jutott, hogy ő maga fogja elkészíteni a lehető legjobb vadkolbászokat.

Nehézkes indulás

Ivánácz Gábor elmondta, hogy már az elején kibukott, hogy nem értett a cégvezetéshez, de nem adta fel. Többen átverték: a megbeszéltek ellenére silány minőséggel töltötték meg a kolbászokat és ezt az erős kapcsolati tőke se tudta megmenteni. „Egy szaúdi herceg hajójára küldtünk ebből a gyártásból és onnan szóltak vissza, hogy vállalhatatlan a termékünk. Minden terméket haza kellett szállítani és meg kellett semmisíteni” – mesélte el történetét a Venison Gusto alapítója. Az első nehézségek után visszatért a hajóra, de

álmai vállalkozását és Magyarországot sosem engedte el,

hiszen – ahogy Ivánácz a Makronómnak elmondta, – azt akarta elérni, hogy a gyermekeinek a magyar legyen az anyanyelve.

COVID-19

Mire végre igazán beindult volna a Venison Gusto, betört a koronavírus-járvány Magyarországra. A vállalkozás elvesztette olyan korábbi partnereit, mint a Four Seasons vagy a Kempinski. A 2021 márciusában az egész gasztronómia által várt nyitás se hozta meg az áttörést, mivel a nemzetközi turizmus elmaradása miatt a nagyobb hotelek úgy gondolták, hogy

a magyaroknak jobb lesz a gyengébb minőségű, alsópolcos szalámi.

„Ebben az a megdöbbentő, hogy 20 vendégből csoda, ha egy szól ezért” – tette hozzá az alapító.

A teljes interjút ezen a linken olvashatja el.

olvashatja el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!