Kijött a felmérés: a lengyeleknél és a németeknél is jobban kedvelnek minket a csehek

2022. február 13. 19:50

A csehek is végeznek különböző felméréseket. Legutóbb azt kutatták, hogy mely nemzetek a legszimpatikusabbak az ország polgárai számára. Természetesen a szimpátia tekintetében továbbra is a szlovákok vezetnek a cseheknél, mintha meg sem látszana, hogy immár több mint harminc éve külön államban élnének.

2022. február 13. 19:50
null

A felmérést november-decemberben végezték 874 cseh polgár megkérdezésével. A szimpátia tekintetében a szlovákok mögött felsorakozhatnak az osztrákok, a franciák és a britek. A másik oldalon a legelutasítottabb nemzetek közé a csehek a törököket, az oroszokat és a kínaiakat sorolták.

Igaz, hogy csak 13 nemzetre kérdeztek rá, de akkor is bizakodásra adhat okot, hogy a magyarok alig maradtak el a britek mögött, megelőzve a lengyeleket és a németeket is.

A válaszadó 5 fokozatban sorolhatta be a szimpátiáját, és ahogy a cseh iskolák osztályozásánál, itt is az egyes volt a legjobb érdemjegy, és ötöst adhattak azon nemzeteknek amelyeket a leginkább unszimpatikusnak tartanak.   

Bár a szlovákokra egyes és kettes érdemjeggyel szavazott a válaszadók 88 százaléka, de némi optimizmusra adhat okot, hogy a magyarok, akárcsak a lengyelek a csehek kétharmadától begyűjtötték a legjobb két érdemjegyet.

Legrosszabb eredményt a kínaiak érték el, akiknek a csehek majdnem fele adott, a valóban rossz négyes és ötös osztályzatot.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. február 14. 19:56
Az ilyen "felméréseknek" inkább van megosztó, mint barátságot ápoló hatása... -pedig a Közép-Európai régiónak is megvan a maga sajátos közös érdekazonossága, melyet célszerű figyelembe venni..!
Robertoo
2022. február 14. 18:12
Nem a csehek, hanem a kommunisták.
Hunyadi Mátyás
2022. február 14. 18:11
Ehhez képest szétszedték az országunkat, benesi dekrétumot hoztak, magyarok százezreit üldözték ott ahol csak tudták. Sokakat egyszerűen agyonvertek.
Robertoo
2022. február 14. 18:11
Ha lottó ötösöm lenne, elolvasnám a blődségedet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!