Letelt az orosz külügyminisztérium hétnapos büntetése a Twitteren

2022. augusztus 13. 15:10

Még csak nem is a háború, hanem a Covid miatt zárták az oroszokat a spájzba.

2022. augusztus 13. 15:10
null

Letelt az orosz külügyminisztérium hivatalos Twitter-fiókjának egy hétig tartó büntetése. A platformon augusztus 4-én jelent meg az a tweet, amelyben az oroszok kijelentik: új adatok láttak napvilágot az USA és szövetségeseinek Ukrajnában és más országokban végzett biológiai kísérleteiről, ennek fényében pedig feltételezhető, hogy

a Covid-járvány kialakulása összefüggésbe hozható az Egyesült Államok kormányzatával,

pontosabban az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatalával (USAID).

Bár a bejegyzés még most is látható a Twitteren, a platform figyelmeztető címkével látta el, amelyben a hamis és félrevezető információkra hívja fel a figyelmet. De hogy nyomatékosítsa rosszallását,

az orosz külügyminisztérium oldala kapott egy hét napig érvényes tiltást is, azaz az ominózus bejegyzés után nem jelentethetett meg új tartalmat. 

A Kreml nyilatkozata elítélte a Twitter-szigort. Marija Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott: állításukat dokumentumok és a legfrissebb adatok alapján fogalmazták meg, azokat pedig a Twitternek nincs joga vagy hatásköre ellenőrizni és felülbírálni. Ami a büntetést illeti, a szóvivő újabb ügyetlen kísérletnek nevezte, aminek egyetlen célja van: Oroszország elhallgattatása a nemzetközi színtéren. 

Fotó: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő 
MTI/EPA/Makszim Sipenkov 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pilum
2022. augusztus 16. 15:51
Az USA a férgek gyűjtőhelye a politikában is.
Nehidd El
2022. augusztus 16. 15:51
Kína kevésbé fenyegeti a szólásszabadságot, mint ez az USA nevű banánköztársaság.
olajfa1
2022. augusztus 16. 13:46
Azt a fránya igazságot sehol sem szeretik!... Főleg a "szabad liberális média" írtózik tőle!!!...
Láncfűrészes Attasé
2022. augusztus 16. 10:44
Helyes, ólat a trolloknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!