Milyen út vezet a sokoldalú és stílusos kézitáskához? (X)

2024. január 26. 10:10

A tökéletes táska, mint fogalom, megközelíthetetlennek, sőt elérhetetlennek tűnik. Ám úgy mindjárt más a helyzet, ha hozzátesszük: a tökéletesség egyenlő a személyre szabott legjobb választással. Így már nem is esélytelen az örömteli rátalálás!

2024. január 26. 10:10
null

Mi a vásárlás első lépése?

A válogatás. Általában ez tart a legtovább, viszont megéri rászánni az időt, mert így kizárhatóak azok a fazonok, amik nem a legideálisabbak, és képbe kerülhetnek azok, amik nagyon is vonzóak. Az oldaltáska női táska kategória egyik legkedveltebb variációja, ami nem a véletlennek, meg a jó szerencsének köszönhető. Sokan keresik és még többen hordják a legnagyobb megelégedéssel.

Kicsi vagy nagy?

Viszonylag hamar borzolhatja a kedélyeket az az egyszerűnek ható kérdés, hogy a kicsi vagy a nagyméretű táska a praktikusabb választás? Azért nem az esztétikumot emeljük ki, mint mérvadó tényezőt, mert mindkét fazon egyaránt trendi. A gigantikus variánsok sokáig uralták a stílusosság világát, aztán újra felbukkantak, és nem is tűntek el többé a miniatűr verziók. Úgyhogy a divatosság szempontjából nézve teljesen mellékes, hogy melyikre esik a választás.
Ugyanakkor a funkcionalitás már teljesen más lapra tartozik, aminek a mértéke, illetve aminek a pontos ismertetőjegyei személyenként változnak. Akad, akinek az a praktikus, ha ezernyi fakk áll rendelkezésére, ahova mindent elpakolhat átlátható formában, megint más az egyterű alternatívák bolondja, amikbe elég csak beleszórni mindazt, ami kell, és ennyi. A lényeg, hogy személyesen meglegyenek azok a tulajdonságok a maguk teljességében, amik fontosak és elengedhetetlenek. A többi már csak hab a tortán.

Fotó: envato

Minimalizmus vagy extravagancia?

A Martens kínálatát végignézve jogosan merülhet fel az a dilemma, hogy az extremitás az, ami inkább pártolandó, vagy a minimalizmus, ami klasszikus, tradicionális stílusjegyekre alapoz. Még mielőtt általános érvényű kijelentéseket tennénk, a találgatást eloszlatjuk a leghangsúlyosabb jó tanáccsal: arra essen a voks, ami személyesen nagybetűs befutó. Ennyi! Az biztos, hogy mind az extravagáns, mind a nem pejoratív értelemben vett egyszerű modellek sokféleképpen variálhatóak. A fúziós divatnak hála pedig az extremitás még a minimalista környezetben is szóba jöhet.

Mennyire lényeges az outfit többi része?

Nem elhanyagolható szempont, hogy a megjelenés egésze konkrétan milyen. Nem mindegy, hogy melyek az öltözetet meghatározó színek, ahogy a lábbelik színvilága, stílusa sem mellékes. A táska, mint nélkülözhetetlen kellék, akkor tökéletes, ha egyrészt személyre szabott jellemvonásokkal büszkélkedik, ahogy azt fentebb már említettük, és ha másrészt minden egyéb kiegészítőhöz, kellékhez passzol. Így a holisztikus szemlélet a leginkább kifizetődő a vásárlás során, mert ha a komplexitás jegyében minden mindennel harmonizál, akkor onnantól kezdve a siker borítékolható. A fúziós trendirányzatnak köszönhetően ráadásul ez manapság sokkal nagyobb mozgásteret biztosít, mint régen, lévén az egymástól látszólag elütő, kontrasztos stílusjegyek is közös nevezőre hozhatóak még izgalmasabbá varázsolva a fellépést.

 

(X)

Fotók: envato