Dárdai: A teher inkább a finneken van

2015. június 12. 19:35

„Minket nem nyom a teher, hogy mi lesz, ha nem nyerünk” – mondta el Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombati finn-magyar EB-selejtező előtt, aki még egy ponton nem biztos a kezdőcsapat összetételében. A finn kapitány szerint a magyar csapat szinte minden meccsén ugyanazt játssza, és csapata neki fog esni a magyaroknak.

2015. június 12. 19:35

Dárdai Pál szövetségi kapitány még egy poszton nem döntött, hogy ki kezdjen a magyar labdarúgó-válogatottban a szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn Helsinkiben.

„Ilyenkor már szoktam tudni a kezdőcsapatot, most viszont még van egy kérdőjel. De most könnyű a dolgom, mert tényleg mindenki jól dolgozott a héten. Majd talán a vacsora után vagy holnap keléskor megérzem, hogy kell döntenem” – mondta a meccs helyszínén, a helsinki Olimpiai Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére a szakvezető, aki annyit azért elárult, Gera kezdeni fog.

A tervezett cserékről úgy nyilatkozott, hogy azokat alapjaiban befolyásolhatja a sérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland állapota, illetve Gera esetében a 60. percben mindig megkérdezi tőle, hogy bírja-e még. A sérültekkel kapcsolatban azt mondta, a sajtótájékoztató utáni utolsó edzésen meglátja, mennyire hátráltatja őket a problémájuk.

„Minket nem nyom a teher, hogy mi lesz, ha nem nyerünk. A finneket valószínűleg sokkal jobban nyomasztja az, hogy mi lesz, ha ők nem nyernek” – válaszolt Dárdai arra az újságírói felvetésre, hogy pontvesztés esetén a magyarok leszakadnak az első két helyezettről.

A riválisról azt mondta, sokat tartják a labdát, futsal-elemeket is használnak, játékosainak ezért nem szabad hagyniuk, hogy kicsalják őket a védekező területről. Kiemelni senkit nem akart az északiaktól, mondván nem szeretné növelni az önbizalmukat. Hozzátette, csalókának tartja, hogy legutóbbi hat meccséből ötször kikapott a finn csapat. Szerinte a barátságos meccsek nem számítanak, így abból is felesleges kiindulni, hogy a magyarok múlt héten 4-0-ra legyőzték a litvánokat, míg a finnek 2-0-ás vereséget szenvedtek az észtektől.

Tőzsér Dániel úgy vélte, két közel hasonló képességű csapat találkozik egymással és mindkét együttes győzelemre fog játszani. „Egyéni villanások dönthetnek és hogy melyik csapat lesz fegyelmezettebb, melyik tudja ráerőltetni az akaratát a másikra” – adta meg a siker kulcsát a középpályás, aki kifejtette, tisztelik a finneket, de nyerni szeretnének, ahogy Budapesten is tették.

Bátor játékot ígér a finnek kapitánya

Bátor játékot ígér Mixu Paatelainen, a finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki kijelentette, nekiesnek a magyar csapatnak a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. 

„Szinte minden meccsükön ugyanazt játsszák. Fizikális csapat erős védelemmel. Eleinte olyan erőcsatárokkal kezdenek, mint Priskin, vagy Szalai, aztán bevetik a gyors játékosaikat” - mondta az északi együttes szakvezetője a magyarokról, s hozzátette, Budapesten kétség kívül az ő csapata volt a jobb, noha végül 1-0-s vereséget szenvedett.

Paatelainen az elmúlt időszak sikertelenségét – legutóbbi hat találkozójából ötöt elvesztett a finn válogatott – abban látja, hogy gárdája elkerülhető gólokat kapott, illetve futballistáinak sokkal agresszívebben, keményebben kell játszaniuk. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy a játékosok ne a maximumot nyújtanák, vagy baj lenne a hozzáállásukkal.

„Nagyon oda kell figyelni a beadásokra, mert ilyen szituációból nagyon sok gólt kaptunk. A védelemben vannak problémák, meg kell találni azokat, akik kevesebbet hibáznak” – mondta a tréner. „Nem vagyunk idegesek. Bár nagyon fontos meccs lesz, de nem élet-halál kérdése. Ismerjük az ellenfelet, gyors, kemény játékosok alkotják, az ilyen csapatokkal mindig meggyűlt a bajunk. De tudjuk, hol nyerhetjük meg a meccset.” Paatelainen arról is beszélt, hogy sok sérültje van, de úgy vélte, helyetteseik megfelelően pótolják majd a kiesett játékosokat.

Roman Eremenko csapatkapitány szerint a keddi barátságos meccsnek, melyen 2-0-ra kikaptak az észtektől, semmi jelentősége nincs, a szombatinak viszont van. „Csak akkor tudjuk megőrizni a minimális esélyünket, hogy kijussunk a franciaországi Eb-re, ha legyőzzük a magyarokat” – mondta a középpályás.

A csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott közép-európai idő szerint szombaton 18 órától találkozik a mögötte négypontos hátránnyal negyedik finn csapattal a helsinki Olimpiai Stadionban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Kapus: Király
Védősor: Fiola, Juhász, Lang, Kádár
Középpályás sor: Stieber, Gera, Tőzsér, Dzsudzsák
Támadósor: Németh, Priskin

A finn válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Kapus: Hradecky
Védősor: Raitala, Moisander, Halsti, Arkivuo
Középpályás sor: Hetemaj, Sparv, Lam – Eremenko, Hämäläinen 
Támadósor: Pukki

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2015. június 13. 05:44
Nyerni fogunk, drukkolok!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. június 12. 23:54
Mi van faszomöccse? Orbán vajda figyeli szavaid?
alex44
2015. június 12. 20:31
Nem lesz könnyű meccs, de remélem valahogy csak sikerül megnyernünk ezt a meccset.Hajrá Magyarok!!!
lynx
2015. június 12. 19:58
Hajrá Magyarország! https://youtu.be/4Pgbnppbtig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!