Rossi: Nem hallottam rasszista vagy homofób megnyilvánulásokat a magyar szurkolóktól

2021. július 12. 12:15

Marco Rossi is megszólalt az UEFA büntetésével kapcsolatban.

2021. július 12. 12:15
null

Meglepte Marco Rossit, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát az UEFA által kirótt, komoly ellenérzéseket kiváltó büntetés, amely szerint rasszista és homofób megnyilvánulásokra hivatkozva két biztos és egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzés mellett 100 ezer euró (megközelítőleg 35,5 millió forint) pénzbírságot szabott ki a Magyar Labdarúgó-szövetségre (MLSZ) a testület.

Marco Rossi szövetségi kapitány az M4-nek úgy nyilatkozott: nem hallott vagy látott sem rasszista, sem homofób megnyilvánulásokat a magyar szurkolóktól, így a testület büntetése meglepte. 

Hozzátette, hogy az UEFA-nak több felvétele is van, amelyeket biztosan részletesen megvizsgáltak. A magyar válogatott olasz trénere leszögezte: „Szerencsére az angolok ellen telt ház előtt játszhatunk majd, mert a vb-selejtező FIFA-rendezvénynek számít. Zárt kapunál, szurkolók nélkül viszont elveszik a labdarúgás varázsa, ezért nagyon sajnálom a döntést”.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. július 13. 09:08
Rossi, Rossi, furcsa is lett volna ha a szurkolókra koncentráltál volna !
Búvár Kund
2021. július 12. 17:45
Miért nem kiabálhat a néző amit akar? Ameddig más testi épségét nem veszélyeztetem vele... Dobálózás, pirózás nem volt. Van egy "gyűlölünk mindenkit" tábla..Ebben mi a rasszizmus? Úgy egyformán mindenkit..mi a rasszizmus meg kirekesztő ebben a táblában? Ilyen alapon minden sportrendezvény zártkapus lehetne.. Hallaná a testület egy ifimeccsen milyen vehemensen szurkolnak az anyukák a fiacskáiknak, lányaiknak... Csúnyább dolgokat lehet hallani, mint egy válogatott meccsen...
brekker
2021. július 12. 17:19
Hacsaknem az van, hogy a meleg büszkeség hónapjában nem szabad őket észrevenni. De akkor meg mire a szivárványzászlók, ja értem, ha mindenki színes egy buzi se látszik, viszont csicskítanak. Ugyanolyan bolsik ezek is, mint a többi komcsi köcsög.
brekker
2021. július 12. 17:11
Se az nem jó, ha buzizunk, se az, ha homoszexuálisozunk, mindenért ugyanúgy büntetnek. Ki kéne adnia már az UEFÁ-nak egy fociszótárt, hogy hogyan szabad egyáltalán szurkolni, mit szabad mondani, mert az marha unalmas, hogy százezer eurókért találgatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!