A legkeményebb angol csapatban a magyar válogatott Styles

2022. szeptember 05. 19:28

A drukkereiről elhíresült Millwallban folytatja pályafutását Callum Styles – új csapatában első mérkőzésén rögtön a meccs embere lett.

2022. szeptember 05. 19:28
null

Sokáig kérdéses volt, hol folytatja pályafutását Callum Styles – a nagyszülei révén magyar felmenőkkel is rendelkező, a magyar válogatottat választó, több magyar meccsen is játszó Styles-t végül az angol harmadosztályba kieső Barnsley kölcsönadta a másodosztályban vitézkedő Millwallnak, ahol be is mutatkozott első meccsén: a Cardiff City ellen 2–0-ra megnyert szombati bajnokin őt választották meg a meccs emberének klubja szurkolói.

„Szerintem az első és a második félidőben is kiválóan futballozott – dicsérte új csapattársát Billy Mitchell, akit az NSO idéz– Kellemes tapasztalatot szereztem a meccsnek abban az időszakában is, amikor egymás mellett játszottunk a középpálya közepén. Tudom, hogy ezen a poszton, valamint a bal oldalon is használható. Jól játszott a Barnsleyban, talán az egyik legjobbja volt az elmúlt idényben, nagyszerű, hogy megszereztük, boldog vagyok, hogy egy csapatban futballozhatok vele.”

A Millwall nyolc meccsen 10 pontot szerzett, jelenleg 14. a Championship-tabellán, és szombaton a Sunderland vendége lesz.

Callum Styles a nyár eleji, örökre emlékezetes, 0:4-es magyar győzelemmel záruló Anglia-Magyarország meccsen is a válogatottunk kezdő játékosa volt.

A dél-londoni Millwall legendás, vagy inkább mondjuk így, hírhedt szurkolótáborral rendelkezik, akik a hagyományosan kemény angol futballszubkultúrában is kitűnnek kétes hírnevükkel. A Millwall-drukkerek egyik jelmondata a „No One Likes Us, We Don't Care” (Senki nem szeret minket, nem érdekel minket).

Millwall-drukker volt az a férfi is, aki a 2017-es londoni késelős támadás idején egymaga szállt szembe az allahakbarozó terroristákkal. „A szart is ki akartam verni ezekből a fattyakból” – mesélte utólag a drukker, aki azt kiáltotta a támadóknak: „Basszátok meg, én Millwall vagyok”. A terroristák rátámadtak, ő puszta kézzel próbált ellenállni, amíg az étterem többi vendége hátramenekült. Nyolc késszúrás érte őt a mellkasán, nyakán, fején és kezein, mégis túlélte a támadást. 

 

Fotó: Millwall Facebook

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HGyulaP
2022. szeptember 06. 10:17
Így: https://www.youtube.com/watch?v=Ky4MldyKtKo&t=26s
lazio154
2022. szeptember 06. 07:30
Gondolom Styles nem mérkőzés előtti-utáni verekedőnek ment oda. A Milwall szurkolótáborának ilyettén emlegetése is csak egy legenda. Az tény, hogy a Chelsea szurkolóival rossz viszonyt ápolnak. Néha 20-30 évente játszanak egymással a Liga , vagy a FA. kupában 1-1 meccset. Történt olyan 35-40 éve, hogy egy FA kupa mérkőzés előtt a Chelsea kemény magja pont a Milvall közönségének kedvenc pubjában akart bemelegíteni. Ott a vendég szurkolókat nagyon megverték. Volt köztük egy írástudó is, akit szörnyen megvertek, és az a "Football faktor" c. könyvében erről hosszasan megemlékezett. Innen terjedt el a Milvall szúrkolók keménységének mitosza. Ez olyan, mint az FTC.-Újpest ellentét!
Búvár Kund
2022. szeptember 05. 22:23
Kedvenc angol csapatom a Millwall! Mindig is leszartam a mecsesztereket meg liverpúlokat! Örültem amikor olvastam, hogy "hozzánk" került!
Misi500
2022. szeptember 05. 20:42
Sajnálom, hogy nem kap ajánlatot egy tisztességes élvonalbeli csapattól, ha jó játékos...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!