Újra lépett előre egyet a magyar labdarúgó-válogatott

2023. szeptember 11. 17:20

A pozitív hangulat elfed néha olyan szakmai hiányosságokat, amire érdemes lehet odafigyelnünk.

2023. szeptember 11. 17:20
Hrutka János
Hrutka János
Index

„A legutóbbi nyolc találkozóján nem talált legyőzőre a magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi szövetségi kapitány 2018-as munkába állása óta azonban nem ez a leghosszabb veretlenségi sorozat. 2021-ben, a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság első csoportmeccsén Portugália 3–0-ra  bizonyult jobbnak Budapesten, véget vetve a kilenc hónapja tartó, sikertelenséget mellőző utazásnak. Az olasz szakvezető munkájának azóta már nevesebb ellenfelek és a statisztikai mutatók sem állhatnak az útjába.

Az Eb első összecsapására kifutó magyar kezdőcsapatból mindössze három játékos maradt a Csehország elleni, vasárnapi felkészülési mérkőzésre (1–1).

Ezt is ajánljuk a témában

Az átalakult csapat tagjai pedig nagyot dobbantottak a nyáron: több labdarúgónk került korábbi csapatánál erősebb alakulatba, magasabban jegyzett bajnokságba. A folyamatos fejlődés pedig nemcsak az egyének terén jár(t) jó eredményekkel, hanem válogatottunknak és annak szakvezetőjének is kiváló számokat hozott.

Ismerkedési időszak után feltámadás

A 2018-as és a 2019-es év sem indult jól. A mindkét esztendőben lejátszott tíz mérkőzésből először csak hármat, majd négyet sikerült győzelemmel ünnepelnünk. A távozás szelével is megérintett olasz edző és csapatának életében azonban nagy fordulatot hozott a halasztásokkal és lezárásokkal tarkított vírusidőszak.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 12. 20:35
Az írással egyetértek. Van egy erős kezdőnk, viszont mögötte hatalmas az űr. Ami még nagyobb baj, hogy Orbán Willi megsérült és az első infók alapján 10 hétig nem lesz elérhető. A kijutásunk ettől még nem került veszélybe, de nélküle nyerni Szerbia ellen már sokkal nehezebb lesz, ha lehetséges egyáltalán. De sebaj, Litvánia idegenben nem lehet akadály és talán Bulgária is inkább kísérletezni fog addigra. Nekünk meg van esélyünk kitalálni, hogy mit évők legyünk a hiányában. Reméljük nem tart 10 hétig a gyógyulás. Jobbulást Willi!
buckafej-2
2023. szeptember 12. 11:08
Oké, nekem se kedvencem Hrutka, de most szerintem korrekt, amit írt. Elismeri Rossi eredményeit, a csapat előrejutását, a közönséget és az infrastruktúra fejlesztését is. Nem dicsér, de tárgyilagos. Bár minden írás és hozzászólás ilyen tárgyszerű lenne a baloldali sajtóban.
muanyag-tojas-23
2023. szeptember 12. 09:27
Jani, te annak is örültél, ha néha-néha egy egyenest tudtál rúgni a labdába.
DrPepper
2023. szeptember 12. 06:17
Nem kedvelem Hrutkát, https://fft-archivum.nemzetisport.hu/doglott-aktak/hogyan-vitte-majdnem-csodbe-a-fradit-hrutka-janos-ketszer-is-99344/ Annyi igazság van a körülményes mondókájában, hogy a Styles-Nagy Á középpálya kissé könnyű súlyú, Kleinheislert nehezebb lenne egy Soucek típusú favágónak terrorizálnia. Az egyelőre kísérleti fázisban levő Kata is masszívabb darabnak látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!