Magyarellenes román szurkolók fogadhatják a fradistákat Belgiumban

2023. október 26. 09:31

A Petrolul Ploiesti drukkerei jó viszonyt ápolnak a zöld-fehérek ma esti ellenfelével, a Genkkel.

2023. október 26. 09:31
Budapest, 2015. szeptember 4.
Egy román szurkoló a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én.

Genkben, egy 60 ezres belga bányászvárosban vendégeskedik a Ferencváros csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A 20 ezer fő befogadására alkalmas stadionban 500 a zöld-fehér szurkoló lesz jelen, de a maradék 19 500 helyet sem kizárólag belgák fogják feltölteni.

A Magyar Nemzet ugyanis arról ír: jó eséllyel ott lesz néhány román huligán is, akik jó viszonyt ápolnak a genki ultrákkal. A Genk fontosabb meccsein ugyanis rendre feltűnnek a román FC Petrolul Ploiesti drukkerei is.  

A kapcsolatot közös logó, illetve számtalan mérkőzésfotó is tanusítja, amelyen együtt van a két szurkolótábor, a Facebook-bejegyzések szerint több éve tart a nagy barátság. Nemcsak egymás meccseit látogatják, hanem a belgák anyagilag is támogatták román „testvéreiket”.

A románok ezt „fizikai” támogatással próbálták viszonozni idén nyáron, amikor több Ploesti-drukkert feltartóztattak egy görög határátkelőhelynél szúró-vágó eszközök birtoklása miatt. Éppen a Genk Olimpiakosz elleni idegenbeli selejtezőjére igyekeztek...

A havasalföldi csapat szurkolói egyébként a legmagyarellenesebb táborok közé tartoznak keleti szomszédunkban, a közelmúltban többször is meg kellett őket bírságolnia a román szövetségnek uszító rigmusok miatt.

A találkozót 21 órától rendezik, a csoportot jelenleg a Fradi vezeti négy ponttal, az ugyancsak négypontos KRC Genk előtt. A visszavágót a csoportkör következő fordulójában, november 9-én rendezik. A mai másik meccsen a kétpontos Fiorentina a pont nélkül álló szerb Csukaricskit fogadja Firenzében.

Nyitókép: román szurkoló a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. Forrás: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 26. 15:36
A képen a Szájer Jóska van? Mit mondjak,nem néz ki jól…:)
andris-923
2023. október 26. 13:27
De szívesen tolnám ezt az országot a Csendes-óceán közepére ! A kutya nem foglalkozna velünk de itt a világ közepén soha nem lesz nyugtunk
szintetikus
2023. október 26. 12:34
miért van még aki szereti a magyarokat? :D
robertdenyiro
2023. október 26. 11:28
Csak össze ne találkozzanak egy-két hamász-szimpatizánssal. Inkább konzultáljanak előbb a svédekkel hogy megtudják, érdemes-e mostanság belgisztánba utazniuk a bátor szőröstalpú hullagányoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!