Itt vannak Szoboszlai osztályzatai: a presszingje kiváló, de voltak eladott labdák

2024. január 02. 07:39

A Liverpool.com bizakodó a magyar klasszissal kapcsolatban.

2024. január 02. 07:39

Az angol média osztályzatainak többsége tízből hatosra értékeli Szoboszlai Dominik teljesítményét a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert mérkőzésen, ám a Liverpool.com nevű szakoldal nagyon bizakodó. 

Klasszisunk játékán a pontosságot kérik számon, ám elismerik szorgalmát, intenzív labda nélküli játékát,

 és a „gegenpressing” mintaszerű végrehajtását.

A Liverpool.com arról ír, hogy a Szoboszlait kezdetben kísérő „hype” kissé alábbhagyott, mivel az utóbbi hetekben gondjai akadnak, amikor nála van a labda, ugyanakkor a labda nélküli munkája makulátlan. Szerintük Jürgen 

Klopp akkor sem szerezhetett volna a filozófiájához jobban illő játékost, ha laboratóriumában alkotja meg az ideális Klopp-klónt,

mint Frankenstein.

Hozzáteszik: 

Szoboszlai presszingje nem csupán intenzív, de okos is,

 folyton zargatja az ellenfelet, saját térfelükhöz szögezi a szembenálló játékosokat, eladott labdákat kényszerít ki belőlük a saját térfelükön. A sok rossz passz persze ront az összképen, és még több gólt szerezhetett volna a Liverpool, ha Szoboszlai az ígéretesen induló kontrákba nem hibázik bele, jegyzik meg.

Azt írják, 

ha Szoboszlai és Nunez a pontosságban megteszik az utolsó lépést, világverő csapat lehet a Liverpool.

Szoboszlai osztályzatait az Index szemezgette:

90min.com: 6. A Liverpool szurkolói talán azt várták Szoboszlaitól, hogy valamivel hatékonyabb legyen a támadó harmadban, mint amilyen volt.

Thisisanfield.com: 7. Voltak jó megmozdulásai a labda nélkül, jól presszingelt, nem hagyott békét a Newcastle középpályásainak.

Goal.com: 6. Jól kapcsolta össze a középpályát a támadósorral, mindvégig veszélyes volt az előretöréseivel. Sajnos azonban többször eladta a labdát akkor, amikor gólveszély alakulhatott volna ki az ellenfél kapujánál.

Liverpoolworld.uk: 6. Vegyes első félidő. 

Keményen dolgozott, és voltak kapuralövési kísérletei, de hanyagul bánt a labdával, 

és egy alkalommal majdnem baj is lett a labdavesztéséből. Szerepe volt az első gólban, de a Newcastle egyenlítő góljánál Gordon elvitte mellette a labdát. A 64. percben lecserélték.

Squawka.com: 6,5. Ahogy rendszerint, most sem kellett kétszer szólni neki, hogy fusson fel a támadásokkal. Proaktív volt a box-to-box játékban, ami kimondottan a specialitása.

Onefootball.com: 6.

Liverpoolecho.co.uk: 6. Keményen melózott, benne volt a keze az első gólban, de bűnös volt több rossz átadásban, méghozzá kulcspillanatokban, amivel lehetővé tette a Newcastle-nak, hogy lendületet kapjon. Le is cserélték.

Liverpool.com: 7. Élénk volt labda nélkül, és jól is presszingelt. De még mindig egy kicsit elveszett, amikor nála van a labda. Elfecsérelt egy remek kontrát, amikor elrontott egy könnyű passzt.

Daveockop.com: 7. 

Az utóbbi hetek egyik legjobb teljesítménye Szoboszlaitól. 

Próbálta mozgatni a csapatát a középpályáról, az első félidőben nagy hatása volt a játékra. A lecserélése, úgy tűnt, sérülés következménye, ami gondot okozhat a klubnak.

Anfieldwatch.co.uk: 4.  Ezúttal is gyengélkedett. Miközben a szokásos magas intenzitású tempót futotta, rengeteg rossz passza volt. Különösen akkor, amikor ígéretes támadások bontakoztak ki, háromszor egymás után kevéssel szünet előtt.

Anfieldindex.com: 6. A magyar válogatott kapitánya a középpálya jobb oldalán kezdett, és engedélye volt arra, hogy megrohamozza az ellenfél védelmét. Szorgos volt, de 

sok rossz döntést hozott az első félidőben, a lövései és az utolsó passzai nem sikerültek. 

A második félidő ilyen értelemben az első folytatása volt, míg végül a 64. percben lecserélték.    

Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskusz-4
2024. január 02. 20:25
Társai nem érték fel ésszel, hogy hova akar passzolni. Messze felettük áll.
szintetikus
2024. január 02. 18:48
az alibi passzokat számolták?
bikfic-0
2024. január 02. 10:21
A mandinál senki nem veszi észre, hogy az ilyen cikkeknél ugyanaz a néhány frusztrált idióta veri a nyálát? Nekik írjátok ezeket az igényes összefoglalókat? Tényleg gyalázatos, hová kezd fajulni itt minden.
I feel the earth move under my feet
2024. január 02. 09:51
És mindezt serpák és oxigénpalack nélkül!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!