A sárga és piros lap után jöhet a kék is a futballpályákon

2024. február 09. 09:58

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) újabb reformötletekkel állhat elő, bevezetnék a 10 perces kiállítást.

2024. február 09. 09:58

Érdekes hírt osztott meg az angol Telegraph Football. Információjuk szerint az IFAB március 2-i éves ülésen három javaslatot vitatnak meg a testület tagjai: a tömegjelenetek utáni lehiggadási időt, a csapatkapitányok egyedüli jogát, hogy a bíróhoz szólhasson, valamint a legérdekesebbet, a 10 percre szóló kiállítások ötletét.

A tízperces büntetésekhez természetesen külön lap is társulna, méghozzá a kék, mivel más sportágakban is hasonló célt szolgál az ilyen színű lap – írta a Rangadó. Ezzel újabb szín kerülhet a bírók zsebébe.

Az átlagos futballszurkolók közül bizonyára kevesen tudják, hogy a szokásos piros és sárga lapok mellett egyes országokban fehér is van, ezt a kiemelkedően sportszerű megmozdulásokra adják.

Mondja el véleményét!

Tízperces kiállítást vezetnének be a fociban. Ön mit szól hozzá

  • 293 szavazat

  • 279 szavazat

  • 64 szavazat

Mutatjuk a kapcsolódó bejegyzést:

Fotó: Cathrin Mueller/Getty Images

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2024. február 11. 06:20
Addig úgysem nyugszanak, amíg nincs meg a szivárvány!
Wolfram004
2024. február 11. 01:19 Szerkesztve
Legyen fekete lap a durva káromkodásoknak, zöld lap a jó poénokért. Aki sikeres cselt mutatsz be, lépjen előre öt mezőt, Aki kötényt kap, kimarad egy dobásból. Döntetlen esetén kártya emelés döntsön. És lehessen pattogtatni kézzel a labdát az ellenfél sánca előtt, legyen hárompontos, ráúszás, touchdown, és az öttusából kiszorult lovaglást is átvehetné a foci. Valami szerepet ki lehetne találni neki.
Akitlosz
2024. február 09. 20:41
Meg miért kell bonyolítani? Miért nem a sárga laposokat állítják ki 10 percre? Az lenne logikus.
Akitlosz
2024. február 09. 20:40
Nem új szabály, hanem régi, hogy egy csapatban legfeljebb kettő idegenlégiós játszhasson. Az egy vicc, hogy egy csapat mind a 11 tagja más országból, sőt más földrészről származik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!