A BKV-szálak a legfelsőbb politikai szintig érnek

2010. február 12. 11:25

Egyes politikusok egyes vezetőket rábírtak arra, hogy ezt vagy azt írják alá.

2010. február 12. 11:25
„Balogh [Zsolt] urat már figyelmeztették a hamis tanúzás következményeire, és ő ennek tudatában is fenntartja eddig tett vallomásait. Van egy hosszabb és egy rövidebb vallomása, ügyfelemet ugyanis összesen 7-8 órán keresztül hallgatta meg a rendőrség: a rövidebb vallomás körülbelül 8-10 oldalas, a másik - amit tegnap csatoltam be - 26 oldalas: ebben részletesen elmondja, amit tudott. Ügyfelem két hónapon keresztül volt a BKV megbízott vezérigazgatója, és arról beszélt, ami abban az időszakban a tudomására jutott, illetve látott. (...)

Balogh úr nem volt gyanúsított, ám azzá vált volna, ha nem kötünk vádalkut. A rendőrség szerint a potenciális bűnössége megvolt. (...)

Balogh úr nem vett részt a pénzszerzésekben, ő csak papírokat írt alá, melyeknek voltak pénzügyi következményei, ám ő konkrétan nem kapott ezekért anyagi juttatást. A vezérigazgató fölött álltak olyan politikusok, akik igazították őt is. (...)

Volt törvényes és volt nem törvényes ügylet is. Kérem, a mai világban, amikor nincs állás, és ott vagyok egy családdal, gyerekekkel, akkor nem mindegy, hogy azt mondják nekem, írd alá, mert ha nem, úgy kirúglak, hogy a lábad a földet nem éri. Ilyen zsarolást is el lehet követni, akármilyen magas rangban van valaki. Én ezt példának hoztam föl, de meg vagyok győződve róla, hogy a mai közélet nem mentes az ilyesmitől. (...)

Mindazt, amit Balogh Zsolt elmondott, bizonyítani tudja: vallomása valós tényeket tartalmaz. Mások tanúvallomásai is megerősítik ügyfelem állításait, és úgy gondolom, lesznek még tanúk, hiszen nem Balogh úr volt az egyetlen BKV-vezető, akire nyomást gyakoroltak. A második tanút, pedig mindig sokkal könnyebb megtalálni, mint az elsőt. De a vallomás tartalmával kapcsolatban konkrétumokról jelenleg nem beszélhetek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. február 13. 09:42
Ne mondja senki, hogy nem gondoltak a következményekre a BKV-és talicskások. Igenis előre látóak voltak, mert gondoskodtak maguk szórakoztatásáról, ha netán kalitkába kerülnének. "Több mint négymillióért vásárolt kártyapaklikat és puzzle-ket a BKV. A Piatnik Budapest Kft-vel 2007-ben kötött BKV-szerződés 5000 pakli magyar kártyára, 3000 pakli römi kártyára és 1000 doboz 1000 darabos puzzle-re szólt, összesen 3,7 millió forint plusz áfára. A szerződést a házi őrizetben lévő Regőczi Miklós volt kommunikációs igazgató és V. Á. marketing főosztályvezető írta alá. A szerződésen jogi ellenjegyzés nem található, csak Antal Attila akkori vezérigazgató aláírása. A cég a termékeket 2008-ban hiánytalanul leszállította, de végül nem a szerződésben szereplő 3,7 millió+áfát, hanem 4,6 millió forint+áfát fizettek ki. A belső vizsgálat nem talált arra vonatkozó dokumentumot, mi indokolta a többletkifizetést. A magasabb összeget az akkori illetékes vezető döntése és jóváhagyása alapján fizették ki. A vizsgálati jelentés szerint a szerződéskötés és a többletkifizetés gazdasági indokoltsága megkérdőjelezhető."
burqus
2010. február 13. 06:44
Már nem az? http://index.hu/belfold/1989/2009/06/11/nyilvanossagra_kerultek_hogy_kik_voltak_a_besugok_nagy_imre_ujratemetesen/ http://www.rev.hu/89/f?p=107:17:200094255207275:RESET_PAGINATION:NO:RP,17:P17_PERSON_ID,P16_PERSON_TYPE:13503,3
Teknős
2010. február 12. 23:07
Ne tessék a Bárándyakat összekeverni! A legidősebb Bárándy, nem balliberális. Nem kell olyanból ellenséget gyártani, aki nem az.
denever
2010. február 12. 15:43
ő nem tudott semmiről, megfenyegették, kényszerítették. nem bűnös ő, hanem áldozat. tudtommal - ami sajnos elég szegényes és petrocelli szintű sorozatokon alapul - akiről fel sem merül, hogy bűnös, de vallomást tesz, azzal nem kötnek vádalkut. a civilizált nyelv az ilyenek személyeket "tanú"-nak mondja. a tanú nem köt vádalkut. vádalkut a tettestársak szoktak kötni, teccikérteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!