Nemzeti csapás

2010. február 10. 13:02

A komcsiellenes propaganda mindig megnevezi azt az éppen aktuális bűnt, ami most már végleg megbocsáthatatlan.

2010. február 10. 13:02
„A hatalmas érdekkoalíció ma már a faction másik madisoni ismérvének is megfelel, ugyanis egyetlen szenvedély egyesíti. Ezt röviden antikommunizmusnak hívhatjuk, de valójában a tehetetlen, kiszolgáltatott államellenes düh kivetítése, miközben már rég nincs szó kommunistákról. Az uralkodó mitológia szerint a »komcsik«, akár szalonképesnek álcázott ballib változatukban is, azért ilyenek (lopnak, hazudnak, nemzetet árulnak, nem ismernek se Istent, se Zembert, lövetnek, tönkrevágják a gazdaságot), mert »a vérükben van«, és a komcsiellenes propaganda mindig megnevezi azt az éppen aktuális bűnt, ami most már végleg megbocsáthatatlan.

A választás (fideszes terminussal: szavazás) célja ebből a szemszögből az, hogy bukjon a rossz (komcsi) állam, és jöjjön helyébe a jó (nemkomcsi) állam. Szó se róla, a szocialisták már 2002-ben megérdemelték volna a bukást, és azóta többszörösen, súlyosan rászolgáltak. Azok az egyes bűnök azonban, amiket a propaganda megjelöl a megbuktatás, sőt az elsöprés indokául, a gázáremeléstől a BKV-panamákig, a 2004-es népszavazási kampánytól a 2006-os rendőri atrocitásokig, statisztikailag kimutathatóan nem csökkentették a szocialisták megmaradt népszerűségét. Nem is ez volt az értelme sulykolásuknak, hanem a szenvedély karbantartása (...)

Lehet, hogy az Orbán-kormány »ügyesebb« gazdaságpolitikát folytatott a ciklusa nagyobbik részében. De a Fidesz 2002 óta könyörtelenül és nemegyszer hisztérikusan keresztbe tett minden olyan kísérletnek, amelyik a klienstömeg létszámát és az államtól való függés mértékét csökkentette volna. És erre a népszavazástól a kétharmados törvények blokkolásáig, az alkotmánybírósági szimpatizánsok mozgósításától az önkormányzatok fanatizálásáig bőven megvoltak a közjogi eszközei. Mindezt lankadatlan agymosás kísérte, a többségi faction megerősítése meghitten ostoba véleményében. Ennyit a felelősségről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. február 10. 22:39
Elek! (Mekk Elek????) kár a sok szóért, itt a komcsizás csupán azt jelenti, hogy ebben az országban se igazság se jogállam. A fogalmak már nem azt jelentik, aminek gondoljuk, de a tények önmagukért beszélnek. Ma a többség, a jogok és kötelezettségek egységét, helyes arányár követeli. Szeretné, ha a szó azt jelentené, amint az hangzik. Igazságot keres. Nagy baj ez a hazugoknak, mert nincs hova bújni. Nincs mód a kilopott jólétet, hova dugni. Nem lehet a magyarázhatatlant magyarázni. Ez a baj. Ez a ti félelmetek alapja. Kár ebbe a rossz idők rossz arcait berángatni. Mert ha Radnóti sorsára gondolok, amely azt mutatja, hogy a sűrű, ostoba gonoszság a legszebb emberi értéket is megsemmisíti, mindig ti juttok eszembe. A fasisztázás csakannyiban érték, mint ahogy olvasom a sajtóban, hogy a cigányok is mielőtt lopni indulnak, felhívják a rendőrséget és bejelentést tesznek. Ha rendőrség nem jön ki, akkor lehet nyugodtan "megélhetésezni", mint a bal-politikus és az ő értelmisegge.
gót
2010. február 10. 21:34
Apám. Tedd le Madisont azonnal! A leninösszesből sem szerencsés polgárjogi következtetéseket levonni. Lehet de nem szerencsés. Egyébként meg a miért van az, hogy a Fidesz politikájára mindig érzékenyebb a hörszerző? Tesókám mégis milyen politikával lehetne választást (szavazást bakker) nyerni egy olyan országban, ahol a választópolgárok közel fele emocionális alapon választ ( ezt ugye nem lehet, így tehát csak szavaz éééértteeeed?) vagy 19.000.- Ft ért szavaz. Hm? A kommer ügyes politikai pragmatista akkor, ha azzal nyeri a választást, hogy szétosztja a cigók meg a nyuggererk között az "ügyes" gazdaságpolitika eredményét,(ez ugye nyilván nem faction-reflex) a Fidesz meg senkiházi ha belemegy a kommerek játékába (ami miért is nem politikai pragmatizmus? Azért mert a FIDESZ CSINÁLJA), és ahelyett hogy a fényes jövöt meg a megértés, szeretet erejét vizionálná, inkább a kommerek gennyességére hívja fel a figyelmet. Egyébként többek között ezért az "elemzési technikáért" is lehet utálni egy hírportált.
hortenzia
2010. február 10. 17:04
Ez kissé magasröptű volt az ittenieknek. Végig kéne olvasni. Nem egyszer, töbször. Megérteni. Például itt van belőle egy fontos gondolat: "... Mi történik azonban, ha a faction maga a többség, és e többség uralkodó szenvedélyének vagy érdekének áldozatául esik mind a közjó, mind az egyes polgár joga-szabadsága? Jól látták: ellentétben a mai vulgárdemokratákkal Madison nem gondolja, hogy a többségnek feltétlenül igaza van, se azt, hogy a többség akaratának érvényesülése önmagában is remek dolog. " hú. na jó.
Teknős
2010. február 10. 16:25
Ez bizony szemenszedett hazugság. Az az attitűd, ahogyan Zuschlagék, Mesterházy Ernőék a BKV-ból lopták a pénzt, de még sorolhatnék ezer meg egy esetet, ahol az elvtársak a törvények felettinek hitték magukat, a színtiszta kommunizmus/szocializmus/kádárizmus. Annyi változott csak, hogy a szocializmus elkötelezett híveiből a kapitalizmus elkötelezett híveivé váltak a szavaikban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!