WB: Csak a drogokról szól

2011. február 20. 09:49

A drog más, mint az alkohol. Másik szer, más a hatása, nem jobb, nem rosszabb. Interjú.

2011. február 20. 09:49

„- Mivel lehet a West Balkán jellegű tragédiákat elkerülni?

- Abszolút nem értek hozzá. Van egy 12 éves lányom meg egy 10 éves fiam, szerintem öt éven belül ez élő kérdés lesz. Egy valamit azért elmondanék, mert a nagyon okos hozzászólók, fórumozók, szociológusok, ifjúságpolitikusok nem látják ezt, nincsenek az utcán. Én sem állítom, hogy benne vagyok a sűrűjében, de szoktam éjjel negyed kettőkor biciklizni, és be is megyek egy-egy helyre. Ez a partizás a drogról szól, semmi másról, és baromira nem látják a felnőttek, hogy indul egy este. Fogalmuk sincs, hogy egy sörözőben éjfélkor mit osztanak szét a fiatalok egymásnak, azzal, hogy itt egy kis katiska-mariska, spurizzunk, és hányra hova megyünk. Tudatmódosító szerek vannak az estében mozgó gyerekek kilencvenöt százalékának a testében, ezt állítom. Mi, felnőttek nem tudjuk, mi történik velük akkor és másnap, nem értjük a partidrogok hatásmechanizmusát. Hogy adunk tanácsot, hogy vigyázunk rájuk, hogy alkotunk szabályokat? De nemcsak a szülők, hanem, akik a partikon kitalálják a ki- és a bejövetelt. Már beálltak LSD-től? És mit csinálnak, ha valaki azt állítja, hogy vörös manók űzik?

- Te elmesélted a szüleidnek, hogyan bulizol?

- Nem.

- Ők megkérdezték?

- Megkérdezték, és látták, hogy mi történik velem. Egyszer például borzalmas erővel hosszan nyomtam a szomszéd néni csengőjét, hogy legyen végre világosság a folyosón, mert ki akartam venni a kontaktlencsémet. Nem akartam, hogy észrevegyék a szüleim, mennyire részeg vagyok. Amikor anyám kijött - nyilván hallotta, a szomszéd néni csöngőjét, de a néni nem, mert már süket volt - tudta, hogy mi a helyzet. Rám nézett, és egy pillanat alatt átlátta, hogy én töményet ittam, és rosszul vagyok. Értettem a kontextust, amiben voltam, mert az alkohol kultúrája itt, Európában ismertebb. Az akkor és a most között óriási a különbség, ezt kellene megérteni. Nagyon komoly paradigmaváltásnak kellene bekövetkeznie. És figyelem, amit mondok, nem értékítélet, ez egy szakmai különbségtétel! A drog más, mint az alkohol. Másik szer, más a hatása, nem jobb, nem rosszabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xolo
2011. február 21. 05:42
Ki kell végezni a drog terjesztőket, oszt viszlát!
HSL
2011. február 20. 21:58
snifffffffffff... kampec
Gyurcsány Viktor
2011. február 20. 20:51
Aki mar szivott valaha fuvet, tudja, hogy a hatasa szinte nulla, egy korso sort jobban megerzel mit egy jointot. Es csak azert kapidrog, mert illegalis, ugyanonnan kell beszerezni, mint a kemenydrogot. Pl. hallottatok mar, olyanrol, hogy valaki befuvezve elverte a feleseget, vagy autobalesetet okozott. Vagy hanyan verekednek ossze betepve a Margit-szigeten? stb stb Na, kb ennyi a kulonbseg a drog es alkohol kozott.
Karcsi75
2011. február 20. 20:38
Bandi, Bandi te valóban őszbe borultál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!