EP-vita: nyugvópont a zsákutcában

2012. január 18. 19:51

Bízunk abban, hogy a jogos, valamint a jogtalan, alaptalan kritikák pontos szétválasztásával sikerül minden hazai törvényt az európai joggal összhangba hozni.

2012. január 18. 19:51
Rajcsányi Gellért
Mandiner

„Ami kevéssé számít, az az európai baloldal össztüze. Az egy évvel ezelőtti vitához képest amúgy is lagymatagabb volt a szópárbaj, ráadásul az aggódó európai képviselők sokszor keverték a szezont a fazonnal, és nem egyszer látható volt: nagyjából a felületes sajtóból szerzett még felületesebb értesüléseikkel próbálták felfesteni az ördögöt a falra. Ez pedig nem erősíti az érveket, ha bonyolult jogi szabályozások megvitatásáról van szó. Azt viszont eltesszük emlékbe, hogy a magát konzervatívnak nevező Bokros Lajos megvonta a kormány konzervatív minősítését, de egy lengyel konzervatív és reformer frakciótársa ennek ellenére kiállt az Orbán-kormány törekvései mellett. Azt is eltesszük, hogy Daniel Cohn-Bendit szerint a hajléktalanok, az értelmiségiek és a zsidók félnek Magyarországon. Ötperces, hevesen gesztikuláló jelenete után pedig rögtön el is hagyta a helyét.

Minden Magyarországért aggódó polgár nevében bízunk abban, hogy a jogos, valamint a jogtalan, alaptalan kritikák pontos szétválasztásával sikerül minden hazai törvényt az európai joggal összhangba hozni, és végül pontot tenni az ügy végére. Ez azonban csak egy lépés a Magyarország és a nemzetközi világ közötti konfliktus rendezése felé.

Mindez nem mentesít senkit, sem a kormányt, annak stratégáit, sem a kormány legvehemensebb kritikusait az önvizsgálat alól, hogy miként is került hazánk a nemzetközi pofozóbáb szerepébe. Magyarország megítélése romokban hever, a gazdaságpolitikai zsákutcában pedig egyelőre csak megálltunk, és arra várunk, hogy nemzetközi szervezetek segítségével találjunk rá egy jövőképes útra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. január 19. 16:31
A cím is gyönyörű képzavar: "Nyugvópont a zsákutcában". Jártam egpár zsákutcában, de nyugópontot nem leltem.
korona
2012. január 19. 09:55
Orbán taktikája driblizés. Nem hiába futballista. Játszik az ellenféllel. Aztán meg, a húzd meg, ereszd meg is bejön neki. A sok agyhalott között, kivéve az angol, lett, litván, észt és a lengyel EUs képviselőket, jól beetette, de mindet. Nagy sikere, hogy Schumant idézte, miszerint Európa vagy keresztény lesz vagy nem lesz. Ezzel tudatta, hogy itt nem dirigálhatnának a zsidók és az iszlamisták. Ez az Európa a kereszténység diadala. Orbán sok mindent tud, amit nem akar kimondani. Minden esetre a taktikája jó. Aztán meg lehet bátor is, hiszen holnapután egy gigatüntetés fog lezajlani az ő érdekében, mellette. Az a gyanúm, hogy Schmitt lejáratása egy palotaforradalom. Ha Schmitt megy, helyét elfoglalhatja Orbán, mint KORMÁNYZÓ. Magyarországon biztosan érik a királyság! Nem ellenzem, sőt! Éljen a Magyar Királyság !!!
tarackos
2012. január 19. 08:27
Gellért, nem csak az EU joggal kapcsolatban van probléma. A médiatörvénynél is látszott, az EU jogi megfelelés csak egy részét, igen kis részét orvosolja a problémáknak hiszen az AB is kigyomlált jónéhány paragrafust pedig botrányos módon nem vizsgálta a törvény egészét. Vagyis az EU jogi megfeleléssel nem lesz pont téve az ügy végére, a médiatörvényt is tovább támadják ld. Kroes minapi levelét. Igazából azt nem vágom Te ezt miért nem vágod, sőt, az egész jobboldal lapít mint az a bizonyos a fűben. Így pedig nem lesz semmiféle önvizsgálat!
kalasnyikov
2012. január 19. 04:13
bizzunk , de azért ne vigyük tulzásba. Erre a rövid intervallumra, amig az eu agonizál???DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!