Jegybanktörvény: miért idegesítő ez Európai Unió eljárása?

2012. január 25. 12:20

Valahogy úgy érzem, hogy Vörös Danny újabb hülyeségeivel felesleges foglalkozni.

2012. január 25. 12:20
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Konzervatórium

„A tendencia az – többek között a Lisszaboni Szerződésnek is köszönhetően – hogy az EP uniós döntéshozatalban betöltött szerepe fokról-fokra nő. Talán éppen ezért volt hátborzongató, amikor e sokra hivatott intézmény falai között egy román (!!!) szocialista képviselőnő a magyarországi kisebbségek helyzete miatt aggódott vagy amikor egy olasz néppárti töredelmesen bevallotta, hogy nem olvasta a szóban forgó magyar törvényeket. Ezek fényében valahogy úgy érzem, hogy Vörös Danny újabb hülyeségeivel felesleges foglalkozni.
 
Elnézve a tagadhatatlanul komolyabb respekttel rendelkező Európai Bizottság kifogásairól hivatalosan és informálisan napvilágot látott részleteket, ezek sem tűnnek »szakmailag«sokkal, de sokkal megalapozottabbnak. Sokan persze azt mondják - hozzáteszem, némi joggal -, hogy ez az egész nem több egy rapid bosszúhadjáratnál a banki és egyéb szektorális különadók, a magán-nyugdíjpénztári vagyon és a cafeteria-rendszer »államosítása« vagy a végtörlesztés miatt. Míg az igaz, hogy ezen lépések önmagukban és egyenként indokolhatóak, összességükben és folyamatukban már talán kevésbé. Valóban nehezen tolerálható a piaci szereplők részéről, ha ad-hoc jelleggel, bizonytalan kifutással lőcsölnek rájuk újabb és újabb terheket – mert itt nyilván nem csak az intézkedések tartalmával, de azok kivitelezésével is problémák támadtak. Nem arról van szó, hogy külföldi nagybefektetőket ne lehetne még jobban bevonni a közös teherviselésbe, hanem arról, hogy a projekt kumulált egészével merülnek fel jogos kifogások (elnézést az idegen szavakért). És nem is arról, hogy megalapozottan tájékozatlan nyugati újságíró módjára akarok idézgetni »neves közgazdászoktól«, de az azért valóban figyelemre méltó, ahogy a napokban Járai Zsigmond vagy Heim Péter pedzegette a gazdaságpolitika tarthatatlanságát. És azért – figyelem! – egyikük sem Orbán Viktort kritizálta…
 
Azonban mindezek ellenére disszonáns a »nagy, európai család« részéről, amikor valójában fenti okok miatt, de a közös demokráciaféltés álcájában mennek neki a magyar kormánynak és hőbörögnek a jogállami garanciák csorbulásán – akkor, amikor korábban a francia elnök ki akarta paterolni országából a román és bulgár cigányokat; akkor, amikor a brit miniszterelnök a 2011-es utcai zavargások után »téves emberi jogi aggályokról« beszélt, majd nemrégiben előirányozta a nyomtatott sajtó szabályozásának erőteljes felülvizsgálatát (amit nálunk épphogy megsemmisített a »pártdelegáltakkal tűzdelt« Alkotmánybíróság); vagy akkor, amikor Franciaország és Olaszország alig egy éve ölre ment az illegális bevándorlók miatt. Hogy a »multikultinak vége«, és a valóban diszkriminatív »szlovák nyelv- ill. állampolgársági törvények« c. örökzöld slágereket ne is említsem…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. január 25. 20:44
Ne szakmaizzunk itt....a kormánypárti képviselők sem olvassák a törvényeket, amiket megszavaznak. De ha olvassák is...szánalmas.
balbako_
2012. január 25. 18:53
A szerző teljesen világosan látja, amint a forint és a befektetők is mutatják teljesen művi dolog az egész. Egyrészt decembertől január elejéig meredeken ment lefelé a forint, attól meredeken felfelé. Csakhogy közben nem történt semmi. Tehát nem a magyar gazdaság beárazása történt, hanem egy művi manipulációról van szó. Az MNB feladata az infláció féken tartása és a nemzeti valuta értékének megőrzése. Mindkettőnél becsődölt, mert Simor András fizetésének biztosítása volt a fő cél a többivel elfelejtettek foglalkozni.
tamas222
2012. január 25. 18:24
Ez a legnyomorultabb,szanalmasabb,provokacio,normalis ember erre a szarra amit egyesesek alkotmanynak neveznek,nem eskuszik. Ha nem hiszitek halgassatok meg Solyom Laszlo velemenyet. Higagyuak partalkotmanyt nincs miert tisztelni,ezzel el lehet erni Simor lemondasat,ugyes,de atlatszo. (habar:az utolso eskum a szocialista nepkoztarsasag honvedjakent szolt,en elek,a szocializmus kiszenvedett...vegulis Simor is kivarhatja,mig szemetbe vagjak ezt a szart.)
Senye Péter
2012. január 25. 17:51
Európa Orwell Állatfarmja lett, nagyobb mértékben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!