Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A békés többség és az Operaház ostroma

2012. január 03. 17:22

A nyilatkozatokban szereplő békés többség valamiért mindig kormánypárti és a fennálló rendet támogatja – nyugodtan fogjunk gyanút, ha szóvivők kezdik emlegetni.

2012. január 03. 17:22
Szőllőssy Balázs
Fent és Lent

„Vajon nem az a pillanat-e a hatalom erodálódásának nyilvánvaló manifesztációja, amikor az az ellene elemi erővel utcára lépő, skandáló tüntetőket egy virtuális nemzeti egység nevében megpróbálja elmismásolni?

A »békés« (a.k.a »csendes«) többség kommunikációját egy olyan párt fejlesztette tökélyre, amelynek több prominens tagja is ott volt az utcán tegnap este. Ma egy olyan párt használja, amely az akkori kormánypártokat gyűlölte. Érdekes módon azonban a Fidesz és az MSZP kartellben csőcselékezte le azokat az elkeseredett embereket, akik az őszödi beszéd után spontán gyűltek az utcán, mikor már a saját, demokratikusan választott hatalmuk volt a tét. A nyilatkozatokban szereplő békés többség valamiért mindig kormánypárti és a fennálló rendet támogatja – nyugodtan fogjunk gyanút, ha szóvivők kezdik emlegetni. Aki felidézi, már semmiképpen nem nevezhető magabiztosnak.

Persze nem mondom én, hogy ez volt a legösszeszedettebben megrendezett tüntetés, amin jártam, én személy szerint a Magyar Fokhagymafront produkciójánál kaptam idegrohamot, mégis volt egy nagyszerű hangulata az egész estének. Na és Magyarország már megint bekerült a világsajtóba – a New York Times és a többiek tárgyi tévedésektől hemzsegő, fasisztaveszélyt kiáltó cikkeit olvasva még egyértelműbb, hogy egyedül vagyunk, és egyedül kell megbirkóznunk a most szélesedő újabb hatalmi vákuummal is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2012. január 03. 22:08
Az elõzõ Lorpónak ment :)
Tyrker
2012. január 03. 21:59
Neked nagyon komoly szövegértelmezési gondjaid vannak. A magam részérõl sosem állítottam, hogy MIND gyújtogatott volna, akivel szemben fölléptek a rendõrök - még az itteni hozzászólásomban is kiemeltem, hogy 2006-ban ártatlan áldozatok IS voltak. Errefelé viszont sokan vannak, akik a kormánypárt hivatalos álláspontját szajkózva azt sugalmazzák, hogy CSAK ártatlan áldozatok voltak, és a rendõröket minden ok nélkül vetették be - ami viszont már nyilvánvaló hazugság.
korona
2012. január 03. 20:02
a megjelenítés: http://jn1.tv/
gary_cooper
2012. január 03. 20:01
"Vajon nem az a pillanat-e a hatalom erodálódásának nyilvánvaló manifesztációja, amikor az az ellene elemi erővel utcára lépő, skandáló tüntetőket egy virtuális nemzeti egység nevében megpróbálja elmismásolni?" Megmagyarázná nekem valaki ezt a mondatot? Mert nem értem. Pedig néhányszor elolvastam. A szavakat értem én, de hogy mit akar ezzel a fickó mondani? Mi az, hogy "elemi erövel utcára lépö tüntetök"? Mi ez a baromság egyáltalán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!