Rekviem a Malévért

2012. február 04. 10:53

A pofátlanság diszkrét bájának is nevezhetném Gyurcsány Ferenc pártjának közleményét.

2012. február 04. 10:53
Szalontay Mihály
Magyar Hírlap

„A pofátlanság diszkrét bájának is nevezhetném Gyurcsány Ferenc pártjának azon közleményét, amely szerint kizárólag Orbán Viktor miniszterelnök felelős a nemzeti légitársaság csődjéért. A Fletó megint hozta a formáját, és teljesen hülyének, valamint krónikus emlékezetkiesésben szenvedőknek nézi a választókat. A módszer pedig legalább százéves, a bolsevikoktól örökölt propagandafogás: vádold meg azzal a politikai ellenfeled, amiben magad vagy nyakig sáros.

A nemzeti légitársaság érdekeit védő Gyurcsány Ferenc már az első oroszországi kormányfői látogatása során odaígérte a Malévot Vlagyimir Putyin akkori elnöknek. Nem azért, mert ezzel nagy ívű stratégiai céljai lettek volna, hanem azért, mert borsot akart törni a Szadesz orra alá. Egy, az SZDSZ-hez igen közeli érdekcsoport szerette volna ugyanis privatizálni a Malévot, de a Fletó széttárta a kezét, és azt mondta: az ország és keleti kapcsolataink fejlesztése érdekében le kell mondanotok róla. Ami rendben is lett volna, ha az orosz Aeroflot a partner, mert akkor egy európai–ázsiai összekötő kapocs alakulhatott volna ki, ami sok évtizedre megalapozta volna a magyar légitársaság jövőjét. A Fletó azonban ehelyett talált méltó partnereket magának, akik előbb csődbe vitték a saját otthoni légitársaságukat is, miközben amit lehetett, kivettek a Malévból, majd leléptek a színről, mint akik jól végezték dolgukat. Reménytelen, halálos sebeket hagyva a magyar légitársaságon.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2012. február 05. 07:36
De az miért van, hogy nagyon űgy fest, hogy Fletónk leginkább Joáv Blumokkal meg Abramovicsokkal szeretett kurva szar /nekünk/ üzleteket kötni ?
Biomechanoid
2012. február 04. 20:22
Aki úgy hitte, hogy a bolsevik mintájú szociálliberális demokrácia kormánya 2010-ben feltartott kézzel adta meg magát, s engedte érvényesülni az általa gyűlölt magyar nép akaratát, annak lassan ideje szembenézni a tényekkel. Nem a Malév-ügy az egyetlen taposóakna, amit elhelyeztek, és amire a bamba kormány szépen rásasszézott. Az alattomos szerkezetet dupla élesítéssel látták el. Az egyik az EU-s normák szándékos megsértése éveken keresztül, a másik, hogy a tulajdonosi szerkezetben alkalmazott szerződések olyan előjogokat biztosítanak a kisebbségi tulajdonos részére, amelyek lehetetlenné teszik a többségi tulajdonos magyar állam cselekvését. Bővebben: http://menekulttabor.blog.hu/2012/02/04/malev_elesednek_a_taposoaknak#c15723192
Basiliscus
2012. február 04. 13:48
Ez a Szalontay akkor is ilyen cikkeket írogatott, mikor Hingyi Beatrixot (sima érettségivel, Torgyán dr. rokonát) berakták a Malév F.Biz.-nak élére? A miniszterelnök Orbán Viktor volt. A MALÉV sírját már régen megásták, csak a gödörbe most lökték be.
Korhely
2012. február 04. 12:39
Misi, Misi! Moszkvából, az IMO-ról hazatérve, aztán a Ringier Magyar Hírlapjánál még egészen másként fogalmaztál. Széles megtartott, most meghálálod? És ha megint változik a szél - gondolom - Szélesbe rúgsz majd nagyokat... Kár érted :( P.S.: Simon Laci mit szólna, ha még élne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!