Fischer, Wagner, Tarlós

2012. augusztus 23. 09:45

Csurka Hatodik koporsója antiszemita, elöl, középen, hátul.

2012. augusztus 23. 09:45
Farkasházy Tivadar
Farkasházy Tivadar
Népszava

„Csurka Hatodik koporsója antiszemita, elöl, középen, hátul. Az Eredeti helyszín, a Döglött aknák és a Házmestersirató premierjén ott voltam a Pestiben, a Katonában és a Vígben, s vörösre tapsoltam a tenyeremet, bármikor eljátszhatják a jövőben is, ahogy Karinthy Márton az előbbivel nemrég meg is tette, miközben tiltakozott Dörner kinevezése ellen. Ahogy Caravaggio is az egyik kedvenc festőm, pedig legalább másfél embert megölt. Nem beszélve Villon dolgairól. Tarlósnak viszont egyszer még el kell számolnia azzal, kinek az utasítására nevezte ki Dörnert egy beadott zavaros fecni alapján, aki egyébként remek volt a Stílusgyakorlatokban. De a főpolgármester úr inkább maradjon a dugódíjnál és a szemétládák méreteinél, mert szemlátomást az is próbára teszi a képességeit, s Fischer Ádámot ne nagyon kóstolgassa, mivel nálam sokkal nagyobb szakértőkbe fog botlani. Aki Christian Franz, Waltraud Meier, Evelyn Herzlitzius, Matti Salminen és más világnagyságok megnyerésével a zeneirodalom legmonumentálisabb drámájának zseniális pesti verziójával hat éve valóságos nemzetközi zarándokhellyé tette fővárosunkat. Ez persze nem indok a témához, csak adalék. Miként az is, hogy Wagner amúgy egy elég rémes ember volt. Aki utolsó művének, a keresztény legendáriumon alapuló mélyen vallásos Parsifalnak a vezénylését a bemutatón egy főrabbi fiára, Hermann Lévire bízta, s kizárólag ő dirigálhatta további 12 évig Bayreuthban.

Egyben viszont biztos vagyok. Tarlós magyar kultúrát lehetőleg ne vezényeljen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2012. augusztus 27. 15:57
Farkasházyt látva, hallva, olvasva igen könnyen antiszemitává válhat az ember..
Peter8811
2012. augusztus 24. 11:33
"Csurka Hatodik koporsója antiszemita, elöl, középen, hátul." Teddy ha az lenne a Csurka darabjának a címe, hogy Farkasházy a hatodik koporsóban, te lennél egyedül nem antiszemita a műben.
packó_
2012. augusztus 23. 22:41
Öreg Faszházy, nézzük meg a darabokat először, aztán pofázzunk. Mondjuk ne te, fasz.
Feyszáll
2012. augusztus 23. 22:24
“Kis Bayreuthnak” is nevezik Fischer Ádám programját. Hát ez az utánozómajomság elég szégyenletes. Herbert von Karajan után egyikre se érdemes szót vesztegetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!