Már manipulálja Orbán a választásokat

2012. augusztus 12. 11:24

A Fidesz álma egy olyan választás, amelyet nem zavarnak meg a választók.

2012. augusztus 12. 11:24
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
Mesterházy.hu

„Kibújt a szög a zsákból: a miniszterelnök hivatalosan is bejelentette, hogy lesz választói regisztráció. Egy megbízható iPad-en valószínűleg már írják is a törvényszöveget, kizárva a nyilvánosságot. Részleteket nem tudunk, de álláspontunk egyértelmű: a választók előzetes bejegyzésének bármilyen formáját elutasítjuk. Két okunk van erre: feleslegesnek, egyúttal antidemokratikusnak tartjuk. (...)

Mindig észben kell azonban tartani, mi az, ami a Fidesz számára a legfontosabb: a hatalma megtartása, bármi áron. A regisztráció pazarlás, de van célja. A kormánypárt nehezebbé akarja tenni, hogy az őt kritizáló választók eljussanak a szavazóhelyiségekbe. Bármennyi idő áll is majd rendelkezésre a bejelentkezésre, bármilyen adminisztrációt is igényel majd a regisztráció, bármilyen is lesz a tájékoztatás, egy biztos: akadály kerül a választó és a szavazócédula közé. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a regisztrációt. (...)

Orbán Viktor rájött: csakis manipulációval nyerhet választást. Kormányzati teljesítményével ugyanis nem tud. A Fidesz regisztrációs machinálása nem más, mint a bukás beismerése. Ráadásul Orbán azzal is kénytelen szembesülni, hogy két év alatt már elvesztette támogatói felét. A Kubatov-lista tehát megritkult: a Fidesz-támogatókat nyilvántartó adatbázis egyre kevesebb nevet tartalmaz. Ezért nem elég a Fidesznek a saját szavazók mozgósítása, de megpróbálja más pártok szavazóit kizárni a voksolásból. Ha jobban megnézzük a Fidesz által hozott választási szabályokat, különös kép tárul elénk. A kormánypárt eltörölte a választási részvételi küszöböt. Most a regisztrációval megrostálná a választáson résztvevők körét. A kormánypárt csupa olyan döntést hoz tehát, amely nem fokozza a választási részvételt, hanem visszanyesi. A Fidesz álma egy olyan választás, amelyet nem zavarnak meg a választók – legalábbis a Fideszt leváltani akaró választók. Ha ennek ára jogszabályok megsértése, akkor Orbán még a saját alaptörvényét se tartja be. Ez a magatartás jellemzi egész politikáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 355 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2012. augusztus 13. 08:23
"A kormánypárt nehezebbé akarja tenni, hogy az őt kritizáló választók eljussanak a szavazóhelyiségekbe. ...akadály kerül a választó és a szavazócédula közé." Te nagyon hülye, a Fideszt támogató szavazókat is ugyanannyira "akadályozza". Én sem igazán értem mi értelme van a regisztrációnak, de azt se értem mitől lenne antidemokratikus.
Rudolf János
2012. augusztus 13. 00:49
a jobboldal irigykedik a tésztán vett szavazatokra - már nem kell irigykedniük, nekik már tojás is fog járni a tészta mellé ennyire egyszerű - a lumpenelemek ilyenek (a magyar jobboldalnak pedig 99% naturlumpenproli)
Negue
2012. augusztus 12. 23:38
"Csak titeket lehet hülyére venni!" SZERINTED! "Engem pl. nem!" SZERINTED! De, ha így érzed, akkor gratulálok!
Rudolf János
2012. augusztus 12. 23:38
lásd megkerestem neked Gramsci itt: http://www.marxists.org/magyar/archive/gramsci/fejedelem.htm erre a szövegrészre keress: "valóban léteznek kor­mányzók és kormányzottak, vezetők és vezetettek. " majd olvasd el ezt követően nézd meg Orbán mit hoz ki belőle a 15-ik oldala környékén - és rájössz, hogy Orbán egy ökör
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!