Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Fesztiválozók elviselhetetlen terhei

2012. augusztus 15. 09:18

Értetlenkedjünk tovább együtt, kánonban, batikolt pólókban és virágkoszorúkkal, hogy miért nem penget nekünk olcsóbban a Killers.

2012. augusztus 15. 09:18
Uj Péter
NOL

„A magyar közönség persze nem érti. Csak azt látja, hogy neki ez túl drága. Hogy kiszorult. És jönnek az összeesküvés-elméletek, jól értesültségek, pletykák. Mindenki jobban tudja, milyen trükkökkel keresik itt dagadtra magukat valakik, és hogy »lehúzás az egész«. (Nekünk már az egész kapitalizmus egy nagy lehúzás, soha nem tudtuk megemészteni igazán, hogy az árakat nem egy szürke öltönyös, kopasz minisztériumi osztályvezető mondja meg. Illetve most már megint próbálja, csak még nem sikerül neki.)

A Szigetnél tisztábban működő, fehérebb magyar tulajdonú vállalkozás kevés lehet ma. Amióta bevezették a kártyás fizetési rendszert, egyetlen féldeci vagy pikoló sör sem megy ki a pultokról úgy, hogy a NAV (ÁNTSZ, munkaügyi hatóság, élelmiszer-biztonsági légideszant és a többi) ne látná. Mindenki foghat papírt, ceruzát, kiszámolgathatja, hogy hány sört milyen haszonnal kell eladni ahhoz, hogy egyenesben tartson egy másfél milliárdos költségvetésű rendezvényt, közben kifizet minden szolgáltatást, pultost, közterheket, kocsmárost, nagykerest, mindenkit.

Vagy értetlenkedjünk tovább együtt, kánonban, batikolt pólókban és virágkoszorúkkal, hogy miért nem penget nekünk olcsóbban a Killers, csak úgy, a két szép plebejus szemünkért, vagy mert megbűnhődtük már – saját állításunk szerint, egy füst alatt – a múltat s jövendőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 16. 13:59
Erre az eszement bulizásra valójában semmi szükség. Ez csak arra alkalmas, hogy az emberek figyelmét a szemét felé irányítsák, és elterejék a művelődés lehetőségeiről. No meg a narkó terjeszkedésének kiváló tere. Amúgy magyar módra, rendőri biztosítás mellett.
bunko_jobbos
2012. augusztus 16. 13:59
Vaalami igazság van benne, de mielőtt + jelet nyomtam volna, ott éktelenkedett a Himnusz egy gondolata, természetesen negatív kontextusban. Egyszerűen nem tud leírni egy gondolatot sem, amiben ne lenne -- legalább egy kicsit -- a magyarokba belerúgás.
marko11
2012. augusztus 16. 13:59
"Nekünk már az egész kapitalizmus egy nagy lehúzás, soha nem tudtuk megemészteni igazán, hogy az árakat nem egy szürke öltönyös, kopasz minisztériumi osztályvezető mondja meg." Hanem egy monopolhelyzetben lévő multi! UP! Te még mindig azt hiszed, hogy ez, ami most van az a klasszikus (tankönyvi) kapitalizmus időszaka? Ha pedig a sziget egy egyszerű magánvállalkozás, akkor nem értem, hogy miért volt állandó főhír a közmédiában!? Én persze nagyon konzervatív vagyok. Nekem jobban tetszett a régi Sziget, amikor még a zene volt a lényeg. És nem azért kellett izgulni a köztévében, hogy nyereséges lesz-e a Sziget.
imres
2012. augusztus 16. 13:59
Értetlenkedjetek. Vagy ne. Engem egyik sem zavar. Mint ahogy a Sziget sem érdekel. Gyenge utánzat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!